Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek étolaj
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- ½ mk őrölt szegfűbors
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 400 g szarvacskatészta
- 400 ml tej
- 400 ml tejszín
- 3 db tojás
- 150 g mozzarella sajt
- 100 g cheddar
Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek étolaj
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- ½ mk őrölt szegfűbors
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 400 g szarvacskatészta
- 400 ml tej
- 400 ml tejszín
- 3 db tojás
- 150 g mozzarella sajt
- 100 g cheddar
A makaronilaatikko elkészítését úgy kezdjük, hogy egy lábosban, az olajon elkezdjük lepirítani a vöröshagymát, és mikor már karamellizálódott, hozzáadjuk a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szegfűborssal és a felszeletelt fokhagymával, majd addig pirítjuk, míg a hús mindenhol kifehéredik, aztán elzárjuk a tűzhelyet.
Közben egy fazékban bő vizet forralunk, megsózzuk és al dentére főzzük benne a tésztát.
A húsos alaphoz keverjük a kifőtt tésztát és a vajat, majd addig keverjük, míg a vaj teljesen el nem olvad.
Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és beleütjük a tojásokat. A sajtokat lereszeljük, és a felét belekeverjük a tésztába. Eloszlatjuk a keveréket egy mélyebb tepsiben, és megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajtokkal. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!