Tészták

Olaszkolbászospenne

Olaszkolbászos penne

Hozzávalók
A kolbászhúshoz
200 g
darált sertéshús
só, bors
0.25 csokor
aprított ánizskapor
0.5 tk
chilipehely
2 tk
őrölt édesköménymag
2 gerezd
zúzott fokhagyma
A tésztához
1 db
édeskömény
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
200 ml
fehérbor
300 g
háromszínű penne
300 - 500 ml
csirkealaplé
0.25 csokor
ánizskapor
50 g
pecorino romano
1 ek
vaj
só, bors

Elkészítés

Az olaszkolbászos penne első lépéseként a húst alaposan összedolgozzuk a hozzá tartozó alapanyagokkal, majd a hűtőbe tesszük.

Az édeskömény torzsáját kivágjuk, majd gyufa vastagságú szeletekre vágjuk és 3-4 perc alatt blansírozzuk forrásban lévő, sós vízben. A szószhoz a kolbászhúst kis darabokban beledobjuk az extra forró serpenyőbe, és 3-4 perc alatt barnára pirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát és chilit, majd üvegesre pirítjuk. Rátesszük a blansírozott édesköményt, majd 1-2 perc pirítás után jöhet bele a fehérbor.

Eközben bő, sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük a pennét. Amikor a negyedére redukálódott a bor, ráöntjük a csirkealaplevet és felforraljuk. Ha már majdnem jó a penne, áthelyezzük egy szűrőkanállal a mártásba, majd addig főzzük, amíg a mártás teljesen besűrűsödik és bevonja a pennét, ezután félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított ánizskaprot, a reszelt sajtot és a vajat. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

olaszkolbaszos-penne
Olaszkolbászos penne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több kaja pennével:

Egylábasos zöldséges penne

Paradicsomos mikrós penne

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az olaszkolbászt nagyon csípem, ánizsos íze miatt nagyon különleges, és ha a megszokottól kicsit eltérőre vágysz, nem is választhatnál jobb verziót.

Hozzávalók

2 főre
A kolbászhúshoz
200 g
darált sertéshús
só, bors
0.25 csokor
aprított ánizskapor
0.5 tk
chilipehely
2 tk
őrölt édesköménymag
2 gerezd
zúzott fokhagyma
A tésztához
1 db
édeskömény
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
200 ml
fehérbor
300 g
háromszínű penne
300 - 500 ml
csirkealaplé
0.25 csokor
ánizskapor
50 g
pecorino romano
1 ek
vaj
só, bors

Az olaszkolbászos penne első lépéseként a húst alaposan összedolgozzuk a hozzá tartozó alapanyagokkal, majd a hűtőbe tesszük.

Az édeskömény torzsáját kivágjuk, majd gyufa vastagságú szeletekre vágjuk és 3-4 perc alatt blansírozzuk forrásban lévő, sós vízben. A szószhoz a kolbászhúst kis darabokban beledobjuk az extra forró serpenyőbe, és 3-4 perc alatt barnára pirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát és chilit, majd üvegesre pirítjuk. Rátesszük a blansírozott édesköményt, majd 1-2 perc pirítás után jöhet bele a fehérbor.

Eközben bő, sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük a pennét. Amikor a negyedére redukálódott a bor, ráöntjük a csirkealaplevet és felforraljuk. Ha már majdnem jó a penne, áthelyezzük egy szűrőkanállal a mártásba, majd addig főzzük, amíg a mártás teljesen besűrűsödik és bevonja a pennét, ezután félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított ánizskaprot, a reszelt sajtot és a vajat. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

olaszkolbaszos-penne
Olaszkolbászos penne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több kaja pennével:

Egylábasos zöldséges penne

Paradicsomos mikrós penne

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

Ha tetszett az olaszkolbászos penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése