Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 600 g fagyasztott zöldségmix
- 300 g penne
- 800 ml alaplé vagy víz
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 mk chilipehely
- 4 ek mascarpone
- pár csepp citromlé
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 600 g fagyasztott zöldségmix
- 300 g penne
- 800 ml alaplé vagy víz
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 mk chilipehely
- 4 ek mascarpone
- pár csepp citromlé
- 1 csokor petrezselyem
A zöldséges penne elkészítéséhez egy közepes lángon hevített, nagyobb méretű lábasban lepirítjuk a megtisztított és apróra vágott vörös- és fokhagymát az olajon, majd mehet rá a kiolvasztott zöldségmix.
4-5 percig ezt is pirítjuk, majd beledobjuk a pennét, és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszereket, és időnként átkevergetve hagyjuk, hogy a tészta felszívja a vizet.
Belekeverjük a mascarponét, a citromlevet és a durvára vágott petrezselymet, egyet forralunk még rajta, és kész is van az egylábasos zöldséges tésztánk.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: 25 perc
- összesen: 30 perc
Ha tetszett ez az instant recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!