Hozzávalók
- 25 dkg penne
- 15 dkg csirkemell filé
- 1 fej kisebb vöröshagyma vagy salotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk paradicsompüré
- 10 szem kapribogyó
- 2 dl passzírozott paradicsom (passata)
- 1 ½ dl habtejszín 30%-os
- 0.4 dl vodka
- Só, bors
- 1+2 ek vaj
- néhány levél friss bazsalikom
- Olívaolaj és parmezán a tálalásnál
Penne alla vodka: igen, vodkás penne!
Hozzávalók
- 25 dkg penne
- 15 dkg csirkemell filé
- 1 fej kisebb vöröshagyma vagy salotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk paradicsompüré
- 10 szem kapribogyó
- 2 dl passzírozott paradicsom (passata)
- 1 ½ dl habtejszín 30%-os
- 0.4 dl vodka
- Só, bors
- 1+2 ek vaj
- néhány levél friss bazsalikom
- Olívaolaj és parmezán a tálalásnál
Forraljuk fel a vizet a tésztának, közben pedig egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd finomra vágott hagymát és lapokra vágott fokhagymát dobunk bele. A hagymára kerül a paradicsompüré és a hagymával, fokhagymával együtt közepes lángon lepirítjuk. A hagymás alaphoz adjuk a kapribogyót is, közben pedig a forró vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A serpenyőbe öntjük a passzírozott paradicsomot is, lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatni kezdjük, majd hozzáadjuk a vodkát is, amiből kb. 1 perc rotyogtatással elpárologtatjuk az alkoholt, végül hozzáadjuk a tejszínt. A mártást sózzuk, borsozzuk és még beleolvasztunk egy kis vajat is. Hozzáadjuk a korábban átsütött csirkét, majd elzárjuk alatta a lángot, a bazsalikomot pedig belemorzsoljuk. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a mártással. Tálalásnál még kerül rá egy kis olívaolaj és sok parmezán.