Hirdetés
Bespájzolva

Penne alla vodka: igen, vodkás penne!

Hozzávalók

2
személynek
+
25 dkg penne
15 dkg csirkemell filé
1 fej kisebb vöröshagyma vagy salotta
1 gerezd fokhagyma
2 tk paradicsompüré
10 szem kapribogyó
2 dl passzírozott paradicsom (passata)
1 ½ dl habtejszín 30%-os
0.4 dl vodka
Só, bors
1+2 ek vaj
néhány levél friss bazsalikom
Olívaolaj és parmezán a tálalásnál
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Penne alla vodka: igen, vodkás penne!

Őrült nagy marhaságnak tűnhet elsőre, de valójában egy teljesen klasszik olasz receptről van szó, amivel trattoriákban is találkozhatunk. A vodka rendszerbe juttatásának oka nem is annyira az ízekben, inkább az állagban keresendő: ennél krémesebb paradicsomos pennét még nem ettetek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2
személynek
+
25 dkg penne
15 dkg csirkemell filé
1 fej kisebb vöröshagyma vagy salotta
1 gerezd fokhagyma
2 tk paradicsompüré
10 szem kapribogyó
2 dl passzírozott paradicsom (passata)
1 ½ dl habtejszín 30%-os
0.4 dl vodka
Só, bors
1+2 ek vaj
néhány levél friss bazsalikom
Olívaolaj és parmezán a tálalásnál
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

img_9061.jpg
Forraljuk fel a vizet a tésztának, közben pedig egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd finomra vágott hagymát és lapokra vágott fokhagymát dobunk bele. A hagymára kerül a paradicsompüré és a hagymával, fokhagymával együtt közepes lángon lepirítjuk. A hagymás alaphoz adjuk a kapribogyót is, közben pedig a forró vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A serpenyőbe öntjük a passzírozott paradicsomot is, lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatni kezdjük, majd hozzáadjuk a vodkát is, amiből kb. 1 perc rotyogtatással elpárologtatjuk az alkoholt, végül hozzáadjuk a tejszínt. A mártást sózzuk, borsozzuk és még beleolvasztunk egy kis vajat is. Hozzáadjuk a korábban átsütött csirkét, majd elzárjuk alatta a lángot, a bazsalikomot pedig belemorzsoljuk. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a mártással. Tálalásnál még kerül rá egy kis olívaolaj és sok parmezán.

img_9056.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások