Hozzávalók
- 300 g bacon
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 - 6 db tojás
- 500 g spagetti
- 400 ml habtejszín (nem cukrozott)
- 100 g parmezán
- só, bors
Hozzávalók
- 300 g bacon
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 - 6 db tojás
- 500 g spagetti
- 400 ml habtejszín (nem cukrozott)
- 100 g parmezán
- só, bors
A tejszínes carbonara elkészítéséhez a csíkozott bacont közepes hőmérsékleten ropogósra pirítjuk az olajon. A vége előtt 3 perccel hozzátesszük a fokhagymát, és ezzel is lepirítjuk, majd félrehúzzuk. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejszínt. Nagyon alaposan megborsozzuk, kevés sót teszünk hozzá, belereszeljük parmezánt, és félrerakjuk.
A tésztát a csomag leírása alapján megfőzzük, de a leírtak előtt 2 perccel leszűrjük, hozzátesszük a fokhagymás baconhöz, ráöntjük a tejszínes-tojásos mixet, és közepes hőmérsékleten addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödött (kb. 3 perc, vigyázzunk, nehogy rántottát csináljunk belőle).
Ha pedig az eredeti carbonara receptjére vagytok kíváncsiak, nézzétek meg Zé videóját:
Ha tetszett a tejszínes carbonara receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!