A grillcsirke húsát leszedjük a csontokról, és két villa segítségével szálakra/kisebb darabokra tépjük.
Közben a pesztóhoz egy aprítóba szuszakoljuk a bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot, a parmezánt, a citrom héját és levét, illetve a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lezúzzuk.

A csirkedarabokat egy serpenyőbe dobjuk, kevés olajon 1-2 percig pirítjuk, majd ráöntjük a bazsalikompesztót, és átkeverjük.
A tésztát bő, sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, majd lecsepegtetve a pesztós csirkéhez keverjük, és hogy picit szaftosabb legyen, kevés főzővizet adunk hozzá.
- Előkészítés: 10-15 perc
- Elkészítés: 15 perc
- Összesen 25-30 perc
