Hozzávalók
- 500 g mini penne
- só
- 3 ek olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 350 - 400 g csirkemellfilé
- őrölt bors
- 4 tk oregánó
- 200 ml a tészta főzővizéből
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 200 ml habtejszín
- 30 g parmezán
- 200 g mozzarella
Hozzávalók
- 500 g mini penne
- só
- 3 ek olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 350 - 400 g csirkemellfilé
- őrölt bors
- 4 tk oregánó
- 200 ml a tészta főzővizéből
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 200 ml habtejszín
- 30 g parmezán
- 200 g mozzarella
A tejszínes-paradicsomos-csirkés pennéhez a tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük, leszűrjük, és a főzővizet megtartjuk.
Az olajon aranybarnára pirítjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott húst, közben sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk az oregánóval, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is, majd felöntjük a tészta főzővizével, a passatával, a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, és 7-8 percig főzzük.
Beleforgatjuk a tésztát, beleöntjük egy tepsibe, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 10 perc
Összesen: 35 perc
Ha tetszett a tejszínes-paradicsomos-csirkés penne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több paradicsomos recept:
A gyerekek kedvence: paradicsomos spagetti
15 perces paradicsomos spagetti
Paradicsomos húsgombóc tésztával