Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A raguhoz

500 darált marha- vagy sertéshús (vagy fele-fele)
150 ml tej
1 nagy vöröshagyma
2 szál szárzeller
1 sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
150 - 200 ml vörösbor
250 ml passata
200 ml víz/alaplé

A tésztához

400 g 00-ás tésztaliszt vagy finomliszt
2 csipet só
4 tojás
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az ultimate bolognai házi tagliatellével

Ennek a ragunak az ízvilágát egy bolognai utazásomon kóstolt verzióhoz hangoltam, szóval mondhatjuk, hogy autentikus receptről van szó. Felejtsd el a nagyon fűszeres, nagyon paradicsomos bolognai szószokat, mert ez itt most az eredeti olasz verzió, amiben bizony a hús dominál. Jó sokáig kell főzni, szóval ha hulla fáradtan esel haza este 8-kor, akkor nem ez a te recepted, de hétvégén mindenképp ajánlott nekiállni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A raguhoz

500 darált marha- vagy sertéshús (vagy fele-fele)
150 ml tej
1 nagy vöröshagyma
2 szál szárzeller
1 sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
150 - 200 ml vörösbor
250 ml passata
200 ml víz/alaplé

A tésztához

400 g 00-ás tésztaliszt vagy finomliszt
2 csipet só
4 tojás
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A darált húst egy tálban összekeverjük a tejjel, és legalább 30 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ettől lesz a hús a végén szuper puha.

Egy serpenyőben alaposan lepirítjuk az apróra vágott hagymát, a lereszelt zellert és sárgarépát az olívaolajon. Ezt a triót hívják amúgy a sofritónak. Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vörösborral. Amikor az nagyjából elpárolgott, rátesszük a beáztatott darált húst, és addig pirítjuk, amíg a nedvesség nagyjából elfő.

Beleöntjük a passatát és a vizet vagy alaplevet, majd fedő alatt, néha megkevergetve legalább 1½ órát rotyogtatjuk.

A lisztet összekeverjük a sóval, egy deszkára szórjuk, a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleütjük a tojásokat. Villával felverjük, majd kívülről befelé haladva elkezdjük összedolgozni a liszttel. Amikor az egész morzsalékos, állunk neki gyúrni.

Ultimate bolognai házi tagliatellével

Ha nehezen akar összeállni, pár csepp vizet adunk hozzá. Addig gyúrjuk, amíg szép egyenletes a felülete.

A tésztát aprítógépben is el tudjuk készíteni. Ehhez a gépbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, majd aprítani kezdjük. Amikor már morzsalékos, deszkára borítjuk, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, szintén pár csepp vízzel segítsünk magunknak a gyúrásban.

A kész tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és legalább 20 percig hagyjuk pihenni a hűtőben. Felhasználás előtt kb. 10 perccel vegyük ki, utána már dolgozhatunk is vele.

A hűtőből kivéve elfelezzük, és tésztagéppel vagy sodrófával megfelelő vastagságúra nyújtjuk, végül egy éles késsel, vagy pizzavágóval kellő hosszúságúra és szélességűre metéljük.

Bő, sós forró vízben 3-4 percig főzzük, leszűrve mehet is a mártásba, összekevererjük, majd jó sok parmezánnal megszórva tálaljuk.

Ultimate bolognai házi tagliatellével

Ha tetszett az ultimate bolognai házi tagliatellével receptje és kíváncsiak vagytok, még milyen pastákakat készítettünk a Nagy Tésztakönyvben, irány az SK SHOP!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások