Vegetáriánus ételek

Céklacarpaccio

Cékla carpaccio

Hozzávalók
3 fej
közepes cékla
40 g
rukkola
1 kis marék
feta morzsolva
1 kis csokor
friss koriander
2 ek
napraforgómag
A dresszinghez:
2 tk
magos dijoni mustár
2 tk
méz
3 ek
olívaolaj
1 ek
fehérborecet

Elkészítés
A céklákat alaposan megmossuk, bekenjük olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk egészben, majd 200 fokos sütőben, kb. 1,5-2 óráig sütjük. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és vékonyan felszeleteljük. Két papírtörlő közé berakjuk a szeleteket, hogy leitassuk a céklát. Egy serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot.
A dresszing hozzávalóit összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk (ha többet csinálunk belőle hetekig eláll a hűtőben így). A céklaszeleteket tetszés szerint rárakjuk egy tányérra, rászórjuk a rukkolát, koriandert, a pirított napraforgót, rámorzsoljuk a fetát és meglocsoljuk a dresszinggel.

www.streetkitchen.hu

Mindenki ismeri az olaszok carpaccioját, ami eredetileg nyers bélszínszeletek egy kevés salátával. Mi elhoztuk a vega változatát, hús helyett sült céklával és olyan nagy sikert aratott, hogy még a húsimádók is totál rákattantak! :P

Hozzávalók

2 főre
3 fej
közepes cékla
40 g
rukkola
1 kis marék
feta morzsolva
1 kis csokor
friss koriander
2 ek
napraforgómag
A dresszinghez:
2 tk
magos dijoni mustár
2 tk
méz
3 ek
olívaolaj
1 ek
fehérborecet
A céklákat alaposan megmossuk, bekenjük olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk egészben, majd 200 fokos sütőben, kb. 1,5-2 óráig sütjük. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és vékonyan felszeleteljük. Két papírtörlő közé berakjuk a szeleteket, hogy leitassuk a céklát. Egy serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot.
A dresszing hozzávalóit összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk (ha többet csinálunk belőle hetekig eláll a hűtőben így). A céklaszeleteket tetszés szerint rárakjuk egy tányérra, rászórjuk a rukkolát, koriandert, a pirított napraforgót, rámorzsoljuk a fetát és meglocsoljuk a dresszinggel.

Ha tetszett a Cékla carpaccio receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept