Vegetáriánus ételek

Chiliconlencse-avegakirályság

Chili con lencse - a vega királyság

Hozzávalók
2 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
paradicsompüré
1 db
chilipaprika (kisebb)
1 - 2 szál
zellerszár
0.5 db
kápia paprika
1 db
kidney/vesebab konzerv
1 db
lencse konzerv
2 egész
hámozott paradicsom konzerv
1 púpozott tk
római kömény
1 púpozott tk
szárított koriander
1 tk
füstölt pirospaprika
1 mk
cayenne bors
1 ek
szárított oregánó
1 tk
cukrozatlan kakaópor
1 ek
juharszirup
1 ek
almaecet
1 ek
csípős szósz
só, bors
2 ek
olaj
A tetejére
200 g
cheddar sajt
50 g
savanyított jalapeno
2 marék
tortilla chips
1 csokor
újhagyma
tejföl

Elkészítés
Egy megfelelően nagy edényben olajat melegítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát és a átnyomott fokhagymát közepes lángon 5-8 percig hőkezeljük. Miután ez megvan, rákanalazzuk a paradicsompürét, és további egy perc alatt lepirítjuk. Az apróra vágott chili, zellerszár és felkockázott kápia paprikát is hozzáadjuk.
Ezután érkezik a konzerv szekció, beleöntjük a konzerv lencsét, a leszűrt babot és a paradicsomot, melyet egy fakanállal szétnyomkodunk. Kavarunk rajta néhányat, majd hozzáadjuk a fűszereket és az összes ízesítőt. 10-12 percig közepes lángon főzzük, ha már a zellerszár is megpuhult benne, kész is.
Lehúzzuk a tűzről, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, dobunk rá néhány karika savanyított jalapeno paprikát is, majd betoljuk felső grillre a sütőbe 210 fokra további negyed órára, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Apróra vágott újhagyma zöldjével, tejföllel és tortilla chipsszel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Amikor a séf azt a feladatot kapja, hogy kreáljon újra egy klasszikus ételt, de húsmentesen, mindig felcsillan a szeme. Így történt ez most is, amikor a jól bevált marhahúst lecseréltük lencsére, így kaptunk egy totálisan szerencsehozó, mégis vega újévi ételt.

Hozzávalók

4 főre
2 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
paradicsompüré
1 db
chilipaprika (kisebb)
1 - 2 szál
zellerszár
0.5 db
kápia paprika
1 db
kidney/vesebab konzerv
1 db
lencse konzerv
2 egész
hámozott paradicsom konzerv
1 púpozott tk
római kömény
1 púpozott tk
szárított koriander
1 tk
füstölt pirospaprika
1 mk
cayenne bors
1 ek
szárított oregánó
1 tk
cukrozatlan kakaópor
1 ek
juharszirup
1 ek
almaecet
1 ek
csípős szósz
só, bors
2 ek
olaj
A tetejére
200 g
cheddar sajt
50 g
savanyított jalapeno
2 marék
tortilla chips
1 csokor
újhagyma
tejföl
Egy megfelelően nagy edényben olajat melegítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát és a átnyomott fokhagymát közepes lángon 5-8 percig hőkezeljük. Miután ez megvan, rákanalazzuk a paradicsompürét, és további egy perc alatt lepirítjuk. Az apróra vágott chili, zellerszár és felkockázott kápia paprikát is hozzáadjuk.
Ezután érkezik a konzerv szekció, beleöntjük a konzerv lencsét, a leszűrt babot és a paradicsomot, melyet egy fakanállal szétnyomkodunk. Kavarunk rajta néhányat, majd hozzáadjuk a fűszereket és az összes ízesítőt. 10-12 percig közepes lángon főzzük, ha már a zellerszár is megpuhult benne, kész is.
Lehúzzuk a tűzről, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, dobunk rá néhány karika savanyított jalapeno paprikát is, majd betoljuk felső grillre a sütőbe 210 fokra további negyed órára, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Apróra vágott újhagyma zöldjével, tejföllel és tortilla chipsszel tálaljuk.

Ha tetszett a Chili con lencse - a vega királyság receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept