Hozzávalók
- 2 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cikk vöröshagyma
- 2 db puha avokádó
- egy kevés habanero paprika (vagy más csípős paprika)
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime leve
- só
- koriander és habanero díszítésnek a tetejére
Hozzávalók
- 2 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cikk vöröshagyma
- 2 db puha avokádó
- egy kevés habanero paprika (vagy más csípős paprika)
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime leve
- só
- koriander és habanero díszítésnek a tetejére
A házi guacamole receptje nagyon egyszerű, és sokkal finomabb is, mint a bolti verzió. Érdemes kipróbálnotok
A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat. A paradicsomok csumáját és a belső részét eltávolítjuk. Az egyik paradicsomot felkockázzuk és félretesszük egy tálban, a másikat pedig egy gerezd fokhagyma és egy cikk hagyma társaságában aprítógépbe dobjuk. Az egészet durvára aprítjuk, ügyelve rá, hogy maradjanak benne egész hagyma és paradicsom darabok.
A házi guacamoléhoz két puha avokádót felvágunk, magjukat eltávolítjuk és a belsejüket az aprítógépbe kaparjuk. Bár nem az alaprecept része, de aki hozzánk hasonlóan nagyon szereti a csípős dolgokat, az itt most tegyen bele egy kevés habanerot, jalapenot, vagy más nagyon erős paprikát.
A tökéletes mexikói ízhatás érdekében megy még bele a friss koriander és egy fél lime leve. Sózzuk és óvatosan lepürésítjük, ismét ügyelve, hogy ne legyen túl homogén állaga, maradjanak benne darabkák. Ha ez megvan, a korábban félretett, felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk. Szépen elkeverjük az egészet és már lehet is tálalni!
Ha tetszett a házi guacamole receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!