Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Így készül a legjobb házi guacamole!

Hozzávalók

2 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 cikk vöröshagyma
2 db puha avokádó
Egy kevés habanero paprika, vagy más csípős dolog
1 csokor friss koriander
½ db lime leve
koriander és habanero díszítésnek a tetejére
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készül a legjobb házi guacamole!

Ha van valami, amit nem érdemes bolti verzióban megvásárolni, akkor az a guacamole. Egy iszonyú finom és nagyon egészséges cuccról van szó, ami lehet egy klassz reggeli, vagy nachos mellé mártogatós egy buliban, de tölthetitek tortillába egy jó fajitashoz is, szóval a felhasználási terület igen széleskörű. Nézzétek a videót és a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 cikk vöröshagyma
2 db puha avokádó
Egy kevés habanero paprika, vagy más csípős dolog
1 csokor friss koriander
½ db lime leve
koriander és habanero díszítésnek a tetejére
Bevásárlólistához adom

A paradicsomokon ejtünk egy kis bevágást egy éles késsel, egy tálba tesszük és leöntjük őket forró vízzel, majd pár perc múlva kiszedjük és eltávolítjuk a héjukat. A paradicsomok csumáját és a belső részét eltávolítjuk. Az egyik paradicsomot felkockázzuk és félretesszük egy tálban, a másikat pedig egy gerezd fokhagyma és egy cikk hagyma társaságában aprítógépbe dobjuk. Az egészet durvára aprítjuk, ügyelve rá, hogy maradjanak benne egész hagyma és paradicsom darabok.

img_4538.jpg

Két puha avokádót felvágunk, magjukat eltávolítjuk és a belsejüket az aprítógépbe kaparjuk. Bár nem az alaprecept része, de aki hozzánk hasonlóan nagyon szereti a csípős dolgokat, az itt most tegyen bele egy kevés habanerot, jalapenot, vagy más nagyon erős paprikát.

img_4536.jpg

A tökéletes mexikói ízhatás érdekében megy még bele a friss koriander és egy fél lime leve. Sózzuk és óvatosan lepürésítjük, ismét ügyelve, hogy ne legyen túl homogén állaga, maradjanak benne darabkák. Ha ez megvan, a korábban félretett, felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk. Szépen elkeverjük az egészet és már lehet is tálalni!

img_4548.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások