Hozzávalók
- 4 db nagy gomba (kb. 8 cm átmérőjű)
- 200 g juhtúró
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 db tojás
- 1 ek liszt (a tojás sűrítéséhez)
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 4 db nagy gomba (kb. 8 cm átmérőjű)
- 200 g juhtúró
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 db tojás
- 1 ek liszt (a tojás sűrítéséhez)
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A gombáknak kitörjük a szárát, egy mokkáskanállal kikaparjuk a töltelék helyét, és átöblítjük. A túróval elkeverjük a rusztikusra vágott zöldfűszereket, zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk.
A tojásokat felverjük, és besűrítjük az egy evőkanál liszttel. A gombafejekbe nyomkodjuk a tölteléket és liszt-liszttel sűrített tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk őket. 150 fokos olajban a töltéssel felfelé elkezdjük sütni, majd átforgatva pirosra sütjük. Rizzsel és tartármártással tálaljuk.
Fotó: Szilágyi Nóri
Ha tetszett a juhtúróval töltött rántott gomba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!