Vegetáriánus ételek

Karfiolsteaksajtszósszal

Karfiolsteak sajtszósszal

Hozzávalók
20 g
vaj
A sajtszószhoz
A karfiolhoz
300 - 400 g
karfiol
6 - 8 tk
olívaolaj
só, bors
20 g
liszt
200 ml
tej
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 mk
füstölt pirospaprika
100 g
vörös cheddar
A tetejére
100 g
vörös cheddar

Elkészítés

A karfiolsteak sajtszósszal lehet köret vagy főétel is. Az elkészítéséhez a karfiolból 4 db vékonyabb vagy 3 db vastagabb szeletet vágunk, mindkét oldalukat lekenjük 1-1 tk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tepsire rakjuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

Amíg sül, elkészítjük a sajtszószt: felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, és ha felolvadt, meg is vagyunk.

A karfiol leeső részeit felvágjuk, sós vízben puhára főzzük, ezután villával összenyomkodjuk és belekeverjük a sajtszószba. 

A szósszal leöntjük az elősütött karfiolt, ráreszeljük a sajtot és 200 fokos sütőbe tesszük további 20-25 percre, amíg a sajt megpirul.

karfiolsteak-sajtszosszal (1)
Karfiolsteak sajtszósszal (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 80 perc

Még több karfiolos kaja:

Mustáros sült karfiol bazsalikomos zöldborsópürével

Tárkonyos karfiolkrémleves kapris-diós kápialinguinivel

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

www.streetkitchen.hu

Húsevőként nem tartozom a rendszeres húsfogyasztók táborába, ez a karfiol pedig mindig megerősít, hogy nem is hiányzik feltétlenül a hús egyes kajákba. Csodás fogás, amitől tuti jól fogtok lakni, plusz 3 napi zsírfogyasztásotokat is letudjátok vele.

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
A sajtszószhoz
A karfiolhoz
300 - 400 g
karfiol
6 - 8 tk
olívaolaj
só, bors
20 g
liszt
200 ml
tej
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 mk
füstölt pirospaprika
100 g
vörös cheddar
A tetejére
100 g
vörös cheddar

A karfiolsteak sajtszósszal lehet köret vagy főétel is. Az elkészítéséhez a karfiolból 4 db vékonyabb vagy 3 db vastagabb szeletet vágunk, mindkét oldalukat lekenjük 1-1 tk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tepsire rakjuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

Amíg sül, elkészítjük a sajtszószt: felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, és ha felolvadt, meg is vagyunk.

A karfiol leeső részeit felvágjuk, sós vízben puhára főzzük, ezután villával összenyomkodjuk és belekeverjük a sajtszószba. 

A szósszal leöntjük az elősütött karfiolt, ráreszeljük a sajtot és 200 fokos sütőbe tesszük további 20-25 percre, amíg a sajt megpirul.

karfiolsteak-sajtszosszal (1)
Karfiolsteak sajtszósszal (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 80 perc

Még több karfiolos kaja:

Mustáros sült karfiol bazsalikomos zöldborsópürével

Tárkonyos karfiolkrémleves kapris-diós kápialinguinivel

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Ha tetszett a Karfiolsteak sajtszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept