Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 4 ek dijoni mustár
- 3 gerezd fokhagyma lezúzva
- só, bors
- olaj
A díszítéshez
- 50 g pirított, szeletelt mandula
- 1 kis csokor snidling
A zöldborsópüréhez
- 500 g zöldborsó
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime facsart leve
- 2 ek olívaolaj
- 50 g olvasztott vaj
- 1 tk szódabikarbóna
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 4 ek dijoni mustár
- 3 gerezd fokhagyma lezúzva
- só, bors
- olaj
A díszítéshez
- 50 g pirított, szeletelt mandula
- 1 kis csokor snidling
A zöldborsópüréhez
- 500 g zöldborsó
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime facsart leve
- 2 ek olívaolaj
- 50 g olvasztott vaj
- 1 tk szódabikarbóna
A karfiolt elnegyedeljük. 2 evőkanál olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk a vágott felületet és a külső részét is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. A mustárt, fokhagymát, sót, borsot egy tálban összekeverjük és lekenjük vele a karfiolokat. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A borsót lobogó vízbe dobjuk, beleszórjuk a szódabikarbónát is. Miután felforrt, 5 percig főzzük és leszűrjük, majd hideg vízzel lehűtjük (így marad igazán zöld színe). Egy aprítógépbe tesszük, a felaprított bazsalikommal, fokhagymával, a lime facsart levével és az olvasztott vajjal és az olívaolajjal együtt. Sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk. Egy szitán átpasszírozzuk.
Egy tányérra teszünk a püréből, rárakunk két sült karfiolt, megszórjuk a pirított mandulával és a snidlinggel és már ehetjük is.
Ha tetszett a sült karfiol receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!