Vegetáriánus ételek

Kínaiújhagymáspalacsinta

Kínai újhagymás palacsinta

Hozzávalók
3 szál
újhagyma
170 g
liszt
300 ml
forró víz
2 ek
szezámolaj
olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
7 ek
majonéz
4 ek
sriracha
1 ek
szójaszósz

Elkészítés

Az újhagymás palacsinta elkészítését azzal kezdjük, hogy az újhagymát nagyon apróra vágjuk. A lisztben elkeverünk 1 teáskanál sót, majd belekeverjük a forró vizet, és 5-6 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és hagyjuk 30 percig állni.

Ha pihent, átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Kigombócozzuk, és mindegyiket (ha szükséges, egy kevés liszttel) 10-12 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Lekenjük a tetejüket nagyon vékonyan szezámolajjal, megszórjuk egy csipet sóval és egy kevés újhagymával, majd feltekerjük rúd alakúvá, ezután újra feltekerjük csiga alakúvá, és újra kinyújtjuk 10-12 cm-es körré.

Enyhén olajozott serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat. A mártás hozzávalóit kikeverjük, és a cikkekre vágott palacsintával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 30 perc
  • Összesen: 60 perc
Kínai újhagymás palacsinta
Kínai újhagymás palacsinta

Még több sós palacsinta:

Tojásos caprese palacsinta

Cukkinis palacsinta

www.streetkitchen.hu

Vannak olyan receptek, amiket sokat halasztgatok, függetlenül attól, hogy zseniális kaja, de ti ne halasszátok el ennek a palacsintának a megsütését, mert CSODÁLATOS lesz a végeredmény.

Hozzávalók

8 darabhoz
3 szál
újhagyma
170 g
liszt
300 ml
forró víz
2 ek
szezámolaj
olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
7 ek
majonéz
4 ek
sriracha
1 ek
szójaszósz

Az újhagymás palacsinta elkészítését azzal kezdjük, hogy az újhagymát nagyon apróra vágjuk. A lisztben elkeverünk 1 teáskanál sót, majd belekeverjük a forró vizet, és 5-6 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és hagyjuk 30 percig állni.

Ha pihent, átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Kigombócozzuk, és mindegyiket (ha szükséges, egy kevés liszttel) 10-12 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Lekenjük a tetejüket nagyon vékonyan szezámolajjal, megszórjuk egy csipet sóval és egy kevés újhagymával, majd feltekerjük rúd alakúvá, ezután újra feltekerjük csiga alakúvá, és újra kinyújtjuk 10-12 cm-es körré.

Enyhén olajozott serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat. A mártás hozzávalóit kikeverjük, és a cikkekre vágott palacsintával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 30 perc
  • Összesen: 60 perc
Kínai újhagymás palacsinta
Kínai újhagymás palacsinta

Még több sós palacsinta:

Tojásos caprese palacsinta

Cukkinis palacsinta

Ha tetszett a Kínai újhagymás palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept