Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- só, bors
- 200 ml mandulatej
- ½ db citrom leve
- 2 db tojás
- 1 tk sütőpor
- 150 g liszt
- 2 ek olívaolaj
A sütéshez
- olívaolaj
A tálaláshoz
- fokhagymás tejföl (elhagyható)
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- só, bors
- 200 ml mandulatej
- ½ db citrom leve
- 2 db tojás
- 1 tk sütőpor
- 150 g liszt
- 2 ek olívaolaj
A sütéshez
- olívaolaj
A tálaláshoz
- fokhagymás tejföl (elhagyható)
A cukkinis palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy klasszik palacsintáé: a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd hagyjuk 10 percet állni. A mandulatejbe keverjük a citromlevet, és ezt is hagyjuk állni 4-5 percet.
Kinyomkodjuk a cukkinit, majd egy nagy tálban összekeverjük a tojással és a borssal, 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mandulatejet, végül pedig az olívaolajat. 10 percet hagyjuk állni, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, a klasszikus módon palacsintaként megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel tálalhatjuk.
Ha édességként akarjuk fogyasztani (nyugodtan, mert egyáltalán nem érződik a cukkini), akkor egy evőkanál édesítőt/mézet/cukrot adhatunk a tésztához, és pl. lekvárral tálaljuk.
Ha tetszett a cukkinis palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!