Hirdetés

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 fej zeller
1 db piros chilipaprika (kisebb)
1 fej hagyma (nagyobb)
3 gerezd fokhagyma
1 kg tarhonya
5 - 6 ek extra szűz olívaolaj
300 ml fehérbor
só, bors
kb. 1,5 l zöldségalaplé
150 g zellerszár
1 csokor petrezselyem
100 g parmezán

A rukkolapesztóhoz

3 gerezd fokhagyma
50 g pirított fenyőmag
100 g reszelt parmezán
250 ml extra szűz olívaolaj
100 g rukkola
1 csipet só

A tálaláshoz

25 g rukkola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Olaszos, rizottószerű kaja, mégis magyaros ízhatással. Vegáknak is tökéletes választás!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 fej zeller
1 db piros chilipaprika (kisebb)
1 fej hagyma (nagyobb)
3 gerezd fokhagyma
1 kg tarhonya
5 - 6 ek extra szűz olívaolaj
300 ml fehérbor
só, bors
kb. 1,5 l zöldségalaplé
150 g zellerszár
1 csokor petrezselyem
100 g parmezán

A rukkolapesztóhoz

3 gerezd fokhagyma
50 g pirított fenyőmag
100 g reszelt parmezán
250 ml extra szűz olívaolaj
100 g rukkola
1 csipet só

A tálaláshoz

25 g rukkola
Bevásárlólistához adom

A pesztóhoz az alapanyagokat robotgépben pürésítjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, ezután turmixgépben annyi főzővízzel pürésítjük, hogy egy lágy krémet kapjunk, majd egy szitán átpasszírozzuk. 

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

A chilit erét és magját eltávolítjuk, majd apróra vágjuk a paprika húsát. A hagymát és a fokhagymát szintén apróra vágjuk, majd a chilivel és a tarhonya felével elkezdjük pirítani az olívaolajon, míg a tarhonya szép sötétbarna nem lesz, vigyázva arra, hogy a hagyma ne égjen meg. Ekkor hozzáadjuk a tarhonya másik felét, majd felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a tészta be nem itta a folyadékot. Ezután fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg a tarhonya háromnegyedig meg nem főtt, mint egy rizottó.
Jöhet bele a felszeletelt zellerszár és a zellerkrém, így főzzük készre folyamatos kevergetés mellett. Ha megfőtt a tarhonyánk, levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet és a parmezánt. A pesztóval és rukkolával tálaljuk.

Ha tetszett a zelleres tarhonya receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások