A medvehagymás-sajtos csiga elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát és a reszelt parmezánt a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kidagasztjuk 7-8 perc alatt, és lefedve duplájára kelesztjük meleg helyen.
A töltelékhez a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát, a reszelt parmezánt és goudát összekeverjük a többi hozzávalóval. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük hosszában, majd ujjnyi vastag csigákat vágunk le belőle.
Tepsire rakjuk egymástól kb. 5 cm-re, és lefedve hagyjuk kelni 15 percig. Ezután lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 80 perc
