Vegetáriánus ételek

Medvehagymás-sajtoscsiga

Medvehagymás-sajtos csiga

Hozzávalók
A tésztához
25 g
fagyasztott, darabolt medvehagyma
20 g
parmezán
400 g
liszt
1.5 tk
15 g
friss élesztő
200 ml
meleg tej
1 db
tojás
50 g
puha vaj
A töltelékhez
40 g
fagyasztott, darabolt medvehagyma
20 g
parmezán
100 g
gouda sajt
80 g
puha vaj
A tetejére
1 db
tojássárgája
2 ek
víz
100 g
gouda sajt

Elkészítés

A medvehagymás-sajtos csiga elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát és a reszelt parmezánt a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kidagasztjuk 7-8 perc alatt, és lefedve duplájára kelesztjük meleg helyen.

A töltelékhez a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát, a reszelt parmezánt és goudát összekeverjük a többi hozzávalóval. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük hosszában, majd ujjnyi vastag csigákat vágunk le belőle.

Tepsire rakjuk egymástól kb. 5 cm-re, és lefedve hagyjuk kelni 15 percig. Ezután lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 80 perc

medvehagymás-sajtos csiga
Medvehagymás-sajtos csiga (Fotó: Street Kitchen)

Még több medvehagymás cucc:

Medvehagymás kenyérlabdák

Medvehagymás-sajtos csavart

Medvehagymás kiflik

www.streetkitchen.hu

Tudjátok, mi jobb a medvehagymás poginál? A medvehagymás csiga! És ezt még rengeteg sajttal lehet fokozni!

Hozzávalók

2 tepsihez
A tésztához
25 g
fagyasztott, darabolt medvehagyma
20 g
parmezán
400 g
liszt
1.5 tk
15 g
friss élesztő
200 ml
meleg tej
1 db
tojás
50 g
puha vaj
A töltelékhez
40 g
fagyasztott, darabolt medvehagyma
20 g
parmezán
100 g
gouda sajt
80 g
puha vaj
A tetejére
1 db
tojássárgája
2 ek
víz
100 g
gouda sajt

A medvehagymás-sajtos csiga elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát és a reszelt parmezánt a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kidagasztjuk 7-8 perc alatt, és lefedve duplájára kelesztjük meleg helyen.

A töltelékhez a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát, a reszelt parmezánt és goudát összekeverjük a többi hozzávalóval. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük hosszában, majd ujjnyi vastag csigákat vágunk le belőle.

Tepsire rakjuk egymástól kb. 5 cm-re, és lefedve hagyjuk kelni 15 percig. Ezután lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 80 perc

medvehagymás-sajtos csiga
Medvehagymás-sajtos csiga (Fotó: Street Kitchen)

Még több medvehagymás cucc:

Medvehagymás kenyérlabdák

Medvehagymás-sajtos csavart

Medvehagymás kiflik

Ha tetszett a Medvehagymás-sajtos csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept