Hozzávalók
- 500 g kenyérliszt
- 1 tk só
- 200 ml meleg tej
- 100 ml meleg víz
- 7 g porélesztő
- 1 csipet cukor
- 50 g olvasztott vaj
A fűszervajhoz
- 1 csokor friss medvehagyma
- 50 g parmezán
- só, bors
- 200 g puha vaj
Medvehagymás kenyérlabdák
Hozzávalók
- 500 g kenyérliszt
- 1 tk só
- 200 ml meleg tej
- 100 ml meleg víz
- 7 g porélesztő
- 1 csipet cukor
- 50 g olvasztott vaj
A fűszervajhoz
- 1 csokor friss medvehagyma
- 50 g parmezán
- só, bors
- 200 g puha vaj
Ezek a kenyérlabdák még melegen olyan finomak, hogy seperc alatt fog elfogyni az összes. Elkészíteni valamivel több idő. 🙂 A lisztben elkeverjük a sót, a tej és víz keverékében pedig az élesztőt és a cukrot. Ezután a tészta összes hozzávalóját összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a duplájára keljen.
Közben megcsináljuk a fűszervajat: a medvehagymát lezúzzuk egy aprítógépben a parmezánnal, a sóval és a borssal, majd belekeverjük a vajat. Fóliába csomagoljuk, felgörgetjük, mintha egy henger lenne, és a fagyasztóban alaposan kifagyasztjuk.
Ha megkelt a tészta, 13-14 egyenlő nagyságú gombócot formázunk belőle (mérjük le a tésztát, és úgy osszuk el), majd szorosan egymás mellé rakjuk egy magasabb falú tepsibe. A fűszervajat 2-3 mm-es érmékre vágjuk, és a gombócok közé dugdossuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Ne ijedjetek meg, a parmezán miatt meg fog barnulni a teteje.
Ha tetszett a medvehagymás kenyérlabdák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!