Hirdetés

Medvehagymás kenyérlabdák

Hozzávalók

1
kb. 19 x 19 cm-es tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
500 g kenyérliszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
200 ml meleg tej
Hozzávaló kipipálva
100 ml meleg víz
Hozzávaló kipipálva
7 g porélesztő
Hozzávaló kipipálva
1 csipet cukor
Hozzávaló kipipálva
50 g olvasztott vaj

A fűszervajhoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss medvehagyma
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g puha vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Medvehagymás kenyérlabdák

Mostanában az egyik legkedvencebb péksütireceptünk ez volt, az biztos. Természetesen a rengeteg parmezán igazi ízfokozó most is, úgyhogy mindenképpen csináljatok belőle dupla adagot.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 19 x 19 cm-es tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
500 g kenyérliszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
200 ml meleg tej
Hozzávaló kipipálva
100 ml meleg víz
Hozzávaló kipipálva
7 g porélesztő
Hozzávaló kipipálva
1 csipet cukor
Hozzávaló kipipálva
50 g olvasztott vaj

A fűszervajhoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss medvehagyma
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g puha vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Ezek a kenyérlabdák még melegen olyan finomak, hogy seperc alatt fog elfogyni az összes. Elkészíteni valamivel több idő. 🙂 A lisztben elkeverjük a sót, a tej és víz keverékében pedig az élesztőt és a cukrot. Ezután a tészta összes hozzávalóját összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a duplájára keljen. 

Közben megcsináljuk a fűszervajat: a medvehagymát lezúzzuk egy aprítógépben a parmezánnal, a sóval és a borssal, majd belekeverjük a vajat. Fóliába csomagoljuk, felgörgetjük, mintha egy henger lenne, és a fagyasztóban alaposan kifagyasztjuk.

Ha megkelt a tészta, 13-14 egyenlő nagyságú gombócot formázunk belőle (mérjük le a tésztát, és úgy osszuk el), majd szorosan egymás mellé rakjuk egy magasabb falú tepsibe. A fűszervajat 2-3 mm-es érmékre vágjuk, és a gombócok közé dugdossuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Ne ijedjetek meg, a parmezán miatt meg fog barnulni a teteje.

medvehagymás kenyérlabdák
Medvehagymás kenyérlabdák

Ha tetszett a medvehagymás kenyérlabdák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a medvehagymás cuccok is érdekelhetnek:

Medvehagymás focaccia

Kolbászos medvehagymás burgonyafánk

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?