Hirdetés

Padlizsánfasírt ütős chimichurri mártással

Hirdetés

Padlizsánfasírt ütős chimichurri mártással

A padlizsán szerintem az egyik legjobb húspótló, és az ezt használó receptek közül a ‘parmigiana di melanzane’ (olasz rakott padlizsán)  mellett ez a fasírt áll a legközelebb a szívemhez. A robusztus, zöld és csípős chimichurri mártással simán főételként működik, de próbáljátok ki egyszer valami jó kis főzelék mellé feltétnek is!  Hmmmmm…
Hirdetés

Hozzávalók kb. 30 fasírthoz

A fasírthoz:

  • 8 közepes padlizsán
  • 150 g pizzamozzarella
  • 100 g panko morzsa
  • 2 tojás
  • 3 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A chimichurrihoz:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 3 ek vörösborecet
  • kevés oregánó
  • egy darabka chili paprika vagy kevés chilipor
  • bors
  • pár csepp citromlé
Fotó: Fördős Peti

A chimichurrihoz az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, alaposan összezúzzuk, majd félretesszük. A fasírthoz a padlizsánokat kettévágjuk, a húsát egy éles késsel rácsosan bevagdossuk − ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át a héjukat. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt puhára sütjük. A sült padlizsánok húsát egy nagyobb keverőtálba kaparjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott mozzarellát, a morzsát és a kissé felvert tojásokat. Sóval, borssal és finomra vágott fokhagymával ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk a masszát, majd 5-6 centi átmérőjű korongokat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés (kb. ½ cm) olajat hevítünk, és közepesen erős láng felett kisütjük benne a fasírtokat, oldalanként kb. 3 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk a fölösleges zsiradékot, majd a chimichurrival kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?