Hozzávalók
A fasírthoz
- 8 közepes padlizsán
- 150 g pizzamozzarella
- 100 g panko morzsa
- 2 db tojás
- 3 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
A chimichurrihoz
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 3 ek vörösborecet
- kevés oregánó
- egy darabka chili paprika vagy kevés chilipor
- só
- bors
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
A fasírthoz
- 8 közepes padlizsán
- 150 g pizzamozzarella
- 100 g panko morzsa
- 2 db tojás
- 3 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
A chimichurrihoz
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 3 ek vörösborecet
- kevés oregánó
- egy darabka chili paprika vagy kevés chilipor
- só
- bors
- pár csepp citromlé
A chimichurrihoz az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, alaposan összezúzzuk, majd félretesszük. A fasírthoz a padlizsánokat kettévágjuk, a húsát egy éles késsel rácsosan bevagdossuk − ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át a héjukat. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt puhára sütjük.
A sült padlizsánok húsát egy nagyobb keverőtálba kaparjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott mozzarellát, a morzsát és a kissé felvert tojásokat. Sóval, borssal és finomra vágott fokhagymával ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk a masszát, majd 5-6 centi átmérőjű korongokat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés (kb. ½ cm) olajat hevítünk, és közepesen erős láng felett kisütjük benne a fasírtokat, oldalanként kb. 3 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk a fölösleges zsiradékot, majd a chimichurrival kínáljuk.