Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Padlizsánfasírt ütős chimichurri mártással

Hozzávalók

30
fasírthoz
+

A fasírthoz

8 közepes padlizsán
150 g pizzamozzarella
100 g panko morzsa
2 db tojás
3 tk só
1 tk őrölt bors
2 gerezd fokhagyma

A chimichurrihoz

1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj
3 ek vörösborecet
kevés oregánó
egy darabka chili paprika vagy kevés chilipor
bors
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Padlizsánfasírt ütős chimichurri mártással

A padlizsán szerintem az egyik legjobb húspótló, és az ezt használó receptek közül a ‘parmigiana di melanzane’ (olasz rakott padlizsán)  mellett ez a fasírt áll a legközelebb a szívemhez. A robusztus, zöld és csípős chimichurri mártással simán főételként működik, de próbáljátok ki egyszer valami jó kis főzelék mellé feltétnek is!  Hmmmmm…
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

30
fasírthoz
+

A fasírthoz

8 közepes padlizsán
150 g pizzamozzarella
100 g panko morzsa
2 db tojás
3 tk só
1 tk őrölt bors
2 gerezd fokhagyma

A chimichurrihoz

1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj
3 ek vörösborecet
kevés oregánó
egy darabka chili paprika vagy kevés chilipor
bors
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom

Fotó: Fördős PetiA chimichurrihoz az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, alaposan összezúzzuk, majd félretesszük. A fasírthoz a padlizsánokat kettévágjuk, a húsát egy éles késsel rácsosan bevagdossuk − ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át a héjukat. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt puhára sütjük. A sült padlizsánok húsát egy nagyobb keverőtálba kaparjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott mozzarellát, a morzsát és a kissé felvert tojásokat. Sóval, borssal és finomra vágott fokhagymával ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk a masszát, majd 5-6 centi átmérőjű korongokat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés (kb. ½ cm) olajat hevítünk, és közepesen erős láng felett kisütjük benne a fasírtokat, oldalanként kb. 3 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk a fölösleges zsiradékot, majd a chimichurrival kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások