Vegetáriánus ételek

Pesztós-mozzarellásarancini

Pesztós-mozzarellás arancini

Hozzávalók
300 g
főtt rizs
2 ek
finomliszt
20 g
parmezán
só, bors
100 g
zöld pesztó
1 csomag
mozzarellagolyó
(100 g-os kiszerelés)
A bundázáshoz
100 g
zsemlemorzsa
50 g
finomliszt
2 db
tojás
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

Így készül a pesztós-mozzarellás arancini maradékmentő módon:

Első lépésként az alaphoz összekeverjük a főtt rizst,  a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot és a pesztót, majd 1,5-2 evőkanálnyi mennyiségbe beleburkoljuk a mozzarellákat, és golyókat formálunk belőle. 30 percre a fagyasztóba tesszük. Ezután a klasszikus módon bepanírozzuk: lisztbe, sóval lazán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és visszarakjuk a fagyasztóba még 15 percre. Ha letelt az idő, 150-160 fokos bő olajban aranybarnára sütjük az arancinit, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

pesztos-mozzarellas-arancini
Pesztós-mozzarellás arancini (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 45 perc

Nemcsak pesztós-mozzarellás változatban készíthetitek az arancinit, hanem más ízekben is. Ezeket is érdemes kipróbálni ebből a tuti olasz kajából:

Baconös arancini arrabiata mártogatóssal

Brokkolis arancini

Paradicsomos arancini

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
Az Okos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha árválkodik a hűtőben egy-két adag főtt rizs, akkor van egy jó hírünk: remek sajttal töltött rizsgolyókat gyárthattok belőle! A pesztó ebben az ételben is szuperül megállja a helyét, tökéletesen passzol a mozzarella semlegességéhez. Kívül ropogós, belül pedig puha és krémes!

Hozzávalók

4 főre
300 g
főtt rizs
2 ek
finomliszt
20 g
parmezán
só, bors
100 g
zöld pesztó
1 csomag
mozzarellagolyó
(100 g-os kiszerelés)
A bundázáshoz
100 g
zsemlemorzsa
50 g
finomliszt
2 db
tojás
bő olaj a sütéshez

Így készül a pesztós-mozzarellás arancini maradékmentő módon:

Első lépésként az alaphoz összekeverjük a főtt rizst,  a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot és a pesztót, majd 1,5-2 evőkanálnyi mennyiségbe beleburkoljuk a mozzarellákat, és golyókat formálunk belőle. 30 percre a fagyasztóba tesszük. Ezután a klasszikus módon bepanírozzuk: lisztbe, sóval lazán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és visszarakjuk a fagyasztóba még 15 percre. Ha letelt az idő, 150-160 fokos bő olajban aranybarnára sütjük az arancinit, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

pesztos-mozzarellas-arancini
Pesztós-mozzarellás arancini (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 45 perc

Nemcsak pesztós-mozzarellás változatban készíthetitek az arancinit, hanem más ízekben is. Ezeket is érdemes kipróbálni ebből a tuti olasz kajából:

Baconös arancini arrabiata mártogatóssal

Brokkolis arancini

Paradicsomos arancini

Ha tetszett a pesztós-mozzarellás arancini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése