Hirdetés
Karácsonyi menü

Baconös arancini arrabiata mártogatóssal

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+

Az arancinihez

5 szelet bacon
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g rizottórizs
100 ml fehérbor
só, bors
600 ml zöldségalaplé vagy víz
50 g vaj
70 g parmezán
bő olaj a sütéshez

A bundázáshoz

3 db tojás
1 csipet só
zsemlemorzsa
liszt

Az arrabiata szószhoz

3 ek olívaolaj
1 db piros chili apróra vágva (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
150 g sűrített paradicsom
300 ml víz
pár csepp balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Baconös arancini arrabiata mártogatóssal

Az arancini egy olasz előétel, amit legtöbbször a megmaradt rizottóból csinálnak. Én most nem maradékból csináltam, szerintem frissből az igazi: rengeteg baconnel, parmezánnal, hogy brutál krémes legyen!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+

Az arancinihez

5 szelet bacon
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g rizottórizs
100 ml fehérbor
só, bors
600 ml zöldségalaplé vagy víz
50 g vaj
70 g parmezán
bő olaj a sütéshez

A bundázáshoz

3 db tojás
1 csipet só
zsemlemorzsa
liszt

Az arrabiata szószhoz

3 ek olívaolaj
1 db piros chili apróra vágva (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
150 g sűrített paradicsom
300 ml víz
pár csepp balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Az apróra vágott bacont egy serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük. Ha sok zsír sült ki belőle, egy részét eltávoljuk, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rárakjuk a rizottórizst és a bort, sózzuk, borsozzuk, majd ha elpárolgott a bor, tulajdonképpen egy rizottót csinálunk: merőkanalanként adagoljuk az alaplevet, amíg el nem fogy. Egy picit sűrűbb rizottót kell kapnunk. Ha elfogyott az alaplé, belekeverjük a vajat és a reszelt parmezánt. Hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, megcsináljuk az arrabiata szószt: egy gyorsforralóban elkezdjük pirítani az olajon a chilit. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, a sűrített paradicsomot is rárakjuk, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a vízzel, meglocsoljuk a balzsamecettel, és fél órát rotyogtatjuk.

A kihűlt rizottóból golyókat formázunk, és a hagyományos módon bundázzuk: lisztbe, majd egy csipet sóval felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Az aranciniket a szósszal tálaljuk.

Baconös arancini arrabiata mártogatóssal

Ha tetszett a baconös arancini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások