Vega
Hozzávalók
- 3 - 4 db cukkini
- só, bors
A panírozáshoz és a sütéshez
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- bő olaj
A mártogatóshoz
- 5 - 6 ek görög joghurt
- só, bors
- 1 db citrom héja
- 1 kis csokor menta
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 3 - 4 db cukkini
- só, bors
A panírozáshoz és a sütéshez
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- bő olaj
A mártogatóshoz
- 5 - 6 ek görög joghurt
- só, bors
- 1 db citrom héja
- 1 kis csokor menta
- 2 ek olívaolaj
A cukkinit hosszában félbevágjuk, majd ezt a két részt újra kettécsapjuk hosszában. Az így kapott negyedek közepéről kivágjuk a szivacsos, magos részt. A cukkiniket sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon, liszt-tojás-zsemlemorzsa kombóval bepanírozzuk, majd ezt megismételjük, tehát duplán panírozzuk. Bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz a görög joghurtot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk az aprított mentát és az olívaolajat, és elkeverjük. A rántott cukkiniket a mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a rántott cukkini receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!