Rántva minden jobb!

Rántotttöltöttgombafejek

Rántott töltött gombafejek

Hozzávalók
8 db
csiperkegomba
bő olaj a sütéshez
A töltelékhez
200 g
juhtúró
3 ek
tejföl
2 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
0.25 db
szerecsendió
1 csokor
friss petrezselyem
A bundázáshoz
4 db
tojás
só, bors
5 ek
liszt
200 g
zsemlemorzsa

Elkészítés

A gomba tönkjét kivágjuk, vagy csak simán letörtjük, és megmossuk a fejeket. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és beletöltjük a gombába. Ezután egy fél órára fagyasztóba tesszük, hogy jól összeálljon. 

A bundázáshoz felverjük a tojást a sóval és a borssal, elkeverjük benne a lisztet, majd ebbe a keverékbe forgatjuk a gombákat, ezután a zsemlemorzsába, és visszarakjuk még 15 percre a fagyasztóba.

Egy lábasban olajat hevítünk – kb. 5 cm magasan kell lennie az olajnak –, és közepes hőmérsékleten, 150-160 fokon aranybarnára sütjük benne a gombákat. Papírtörlőre szedjük, és leitatjuk a felesleges zsiradékot.

Rántott töltött gombafejek
Rántott töltött gombafejek

Még több fantasztikus gomba-recept:

Bulgurral töltött gomba

Portobello parmigiana

Gombás melegszendvicskrém

www.streetkitchen.hu

Mindenki ismeri a kisvendéglős rántott gombafejeket: most egy juhtúrós tölteléket kaptak, de ha szeretitek, kaprot is tehettek bele petrezselyem helyett. Tartárral az igazi!

Hozzávalók

8 darabhoz
8 db
csiperkegomba
bő olaj a sütéshez
A töltelékhez
200 g
juhtúró
3 ek
tejföl
2 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
0.25 db
szerecsendió
1 csokor
friss petrezselyem
A bundázáshoz
4 db
tojás
só, bors
5 ek
liszt
200 g
zsemlemorzsa

A gomba tönkjét kivágjuk, vagy csak simán letörtjük, és megmossuk a fejeket. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és beletöltjük a gombába. Ezután egy fél órára fagyasztóba tesszük, hogy jól összeálljon. 

A bundázáshoz felverjük a tojást a sóval és a borssal, elkeverjük benne a lisztet, majd ebbe a keverékbe forgatjuk a gombákat, ezután a zsemlemorzsába, és visszarakjuk még 15 percre a fagyasztóba.

Egy lábasban olajat hevítünk – kb. 5 cm magasan kell lennie az olajnak –, és közepes hőmérsékleten, 150-160 fokon aranybarnára sütjük benne a gombákat. Papírtörlőre szedjük, és leitatjuk a felesleges zsiradékot.

Rántott töltött gombafejek
Rántott töltött gombafejek

Még több fantasztikus gomba-recept:

Bulgurral töltött gomba

Portobello parmigiana

Gombás melegszendvicskrém

Ha tetszett a Rántott töltött gombafejek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept