Hirdetés

Gombás melegszendvicskrém

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A krémhez

3 ek vaj
3 ek liszt
500 ml tej
só, bors
2 csipet szerecsendió
2 mk pirospaprika
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
400 g csiperkegomba

A szendvicsekhez

3 - 4 szelet kenyér
reszelt sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gombás melegszendvicskrém

Gyerekkoromban lehetett ilyen krémet kapni, bár erre igazából csak én emlékszem a családból, szóval kicsit furcsa a dolog, de mindegy is. A lényeg, hogy nagyon finom volt! Persze eleve a melegszendvics sem rossz, de ha pl. nem esztek húst, vagy épp imádjátok a gombát, akkor tökéletes lesz nektek ez a krém.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A krémhez

3 ek vaj
3 ek liszt
500 ml tej
só, bors
2 csipet szerecsendió
2 mk pirospaprika
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
400 g csiperkegomba

A szendvicsekhez

3 - 4 szelet kenyér
reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika, gyakorlatilag egy besamel mártást készítünk, majd félrehúzzuk az edényt. 

A hagymát, a fokhagymát és a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdintszteljük a hagymákat, majd mehet rá a gomba. Lepirítjuk, hogy összeessen, majd belekeverjük a besamel mártásba. Rákenjük a krémet a kenyérszeletekre, mehet rá egy nagy adag reszelt sajt, és melegszendvicssütőben vagy 190 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot. Hűtőben vagy fagyasztóban is eláll a krém.

Ha tetszett a gombás melegszendvicskrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások