Hirdetés
Bespájzolva

Portobello parmigiana - a gombás kaják szerelmeseinek

Hozzávalók

2
főre
+

A rántott gombához

4 fej Portobello gomba
2 db tojás
20 g parmezán
200 g zsemlemorzsa
200 g liszt
só, bors

A Marinara szószhoz

2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 tk sűrített paradicsom
1 tk oregánó
1 konzerv darabolt paradicsom
200 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
10 g parmezán
só, bors

Az összeállításhoz

200 g mozzarella
30 g parmezán

A tálaláshoz

pirított bagett
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Portobello parmigiana - a gombás kaják szerelmeseinek

Ebbe az ételbe négyszeres mennyiségű parmezán került: a bundába, a szószba, a szószon és még az egész tetején is van belőle, ha nem lenne elég. A padlizsános olasz parmigiana gombás változata ez a recept, amit egy jó kis (ha tehetitek) házi kenyérrel egyetek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A rántott gombához

4 fej Portobello gomba
2 db tojás
20 g parmezán
200 g zsemlemorzsa
200 g liszt
só, bors

A Marinara szószhoz

2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 tk sűrített paradicsom
1 tk oregánó
1 konzerv darabolt paradicsom
200 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
10 g parmezán
só, bors

Az összeállításhoz

200 g mozzarella
30 g parmezán

A tálaláshoz

pirított bagett
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Elkészítjük a Marinara szószt: az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és további 2 percig pirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel. A bazsalikom száráról a leveleket letépkedjük és félrerakjuk. A megmaradt szárat nagyon apróra feldaraboljuk és ezt is  a mártásba rakjuk. Felforraljuk és alacsony lángon kb. 25-30 percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve beleszórjuk az aprított bazsalikomlevelet, majd belereszeljük a parmezánt.

A Portobello gombát megtisztítjuk és kiszedjük a tönkjét. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, és a gomba mindkét oldalát szárazon megpirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük. A hagyományos módon bundát készítünk: a lisztet sózzuk és borsozzuk, a tojást felverjük egy kevés sóval, a zsemlemorzsába belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Klasszikus módon bepanírozzuk a gombákat: lisztbe forgatjuk, utána jöhet a tojás, majd a zsemlemorzsa. Egy kevés olajat melegítünk a serpenyőben és aranybarnára sütjük őket. Egy tepsibe rakjuk a szószt, úgy, hogy kb. 4 evőkanálnyit hagyunk belőle.

Ráreszeljünk kb. 20 g parmezánt és ráültetjük a rántott gombákat. A maradék szószt a tetejére kanalazzuk, a mozzarellát széttépkedjük és eloszlatjuk a tepsiben. Végül pedig a maradék parmezánt is ráreszeljük. A sütő legmagasabb fokozatán sütjük 5 percig, majd grillre kapcsoljunk és addig sütjük, míg meg nem pirul a tetején a sajt. Pirított bagettel tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások