Vega
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 1 db sárga cukkini
- 2 db padlizsán
- 5 db paradicsom
- 50 ml olívaolaj
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 ek pirospaprika
- 400 g darabolt paradicsom (konzerves)
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 5 - 6 zsályalevél
- 1 kis csokor bazsalikom
- só, bors
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 1 db sárga cukkini
- 2 db padlizsán
- 5 db paradicsom
- 50 ml olívaolaj
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 ek pirospaprika
- 400 g darabolt paradicsom (konzerves)
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 5 - 6 zsályalevél
- 1 kis csokor bazsalikom
- só, bors
A paradicsomokat, a cukkiniket és a padlizsánt vékony, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk. A leesőket és a zöldségvégeket félretesszük a zöldségkrémhez, a karikákat pedig négyesével sorba rakjuk.
Olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet is bele a felszeletelt vöröshagyma, és sózzuk. Ezután beletesszük a felkockázott paprikát, a paradicsomvégeket, a pirospaprikát, a darabolt paradicsomot és a cukkini- és padlizsánmaradékot kockára vágva. Borsozzuk és megszórjuk az aprított zöldfűszerkeverékkel. Addig pároljuk, míg a padlizsán is megpuhul, majd botmixerrel pürésre zúzzuk, és elterítjük egy mély sütőedényben.
A sorrendbe rakott szeletelt zöldségeket a ratatouille-krémbe állítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a ratatouille receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!