A csicseriborsós taco elkészítéséhez először a csicseriborsót leszűrjük, de a levét megtartjuk, mert házi vegán majonézt készítünk majd belőle. A csicseriborsót elkeverjük a fűszerkeverékkel, a fűszerpaprikával, az olívaolajjal, sóval és borssal. Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük a sütőben.
@streetkitchenhu Sült csicseriborsós taco 🌮🌵🇲🇽 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #taco #vegan @adamhorvath ♬ Mexico!
A konzerv levét egy magasfalú pohárba öntjük, hozzáadunk egy csipet sót, az almaecetet és a mustárt, majd egy botmixerrel elkezdjük turmixolni és közben hozzácsorgatjuk az olajat. Amikor sűrű majonézállagot kapunk, kész a vegán majonézünk. Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, a húst kikanalazzuk a héjából és vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk frissen őrölt borssal és meglocsoljuk limelével.
A tortillalapokat száraz serpenyőben lepirítjuk mindkét oldalán, majd jöhet az összeállítás: mehet rá egy fél avokádó, egy adag vékony csíkokra vágott lila káposzta, a sült csicseriborsó, majd félbehajtjuk és egy tacotartóba rakjuk. Alaposan meglocsoljuk a házi vegán majonézzel, megszórjuk a durvára vágott korianderrel és egy kevés limelével még meglocsoljuk.

- Elkészítési idő: 35 perc