Vega
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 ½ tk oregánó
- 1 tk füstölt paprika
- 280 g konzerv fekete bab
- 3 db paradicsom
- 1 db lime
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- ½ csokor bazsalikom
- 8 db tacoshell
- 2 - 3 ek tejföl
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 ½ tk oregánó
- 1 tk füstölt paprika
- 280 g konzerv fekete bab
- 3 db paradicsom
- 1 db lime
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- ½ csokor bazsalikom
- 8 db tacoshell
- 2 - 3 ek tejföl
A taco elkészítéséhez az olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet rá az apróra vágott jalapeno paprika, só, bors, római kömény, oregánó és füstölt paprika. Kicsit a fűszerekkel is pirítjuk a hagymát, majd elzárjuk alatta a lángot. Ebbe az alapba keverjük a lecsepegtetett fekete babot.
A paradicsomoknak kivágjuk a magházát és a csumáját, kisebb kockákra vágjuk a húsát, majd ezt is a babhoz adjuk. Meglocsoljuk egy fél lime levével, a zöldfűszereket pedig durvára vágjuk. A zöldfűszerek nagy részét a babos keverékhez adjuk, és ezzel megtöltjük a tacoshelleket.
Rakunk a tetejükre egy kevés tejfölt, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.
Előkészítés: 10 perc
Főzés és összeállítás: 20-30 perc
Összesen: 30-40 perc
Ha tetszett a fekete babos, zöldfűszeres taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!