Vegetáriánus ételek

Vegetáriánusquesadilla

Vegetáriánus quesadilla

Hozzávalók
1 db
kaliforniai paprika
3 ek
olívaolaj
1 konzerv
fekete bab
(400 g-os kiszerelés)
0.5 konzerv
kukorica
(kb. 160 g)
0.25 fej
hagyma
0.5 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
1 db
lime
só, bors
1 csokor
friss koriander
1 db
friss chilipaprika
200 g
edami sajt
4 db
tortillalap
(28 cm átmérőjű)

Elkészítés

A vegetáriánus quesadilla elkészítéséhez a kaliforniai paprikát megmossuk, bekenjük kb. 1 evőkanál olívaolajjal, és egészben betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Míg a paprika sül, egy tálban összekeverjük a babot és a kukoricát, majd mehet hozzá a kis kockákra vágott hagyma, a reszelt fokhagyma és a szintén kis kockákra vágott paradicsom. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, majd aprított friss korianderrel és egy fél chilivel ízesítjük.

Közben a paprika megpuhult a sütőben, így miután kivesszük és kicsit hűlni hagyjuk, egyszerűen le tudjuk húzni a héját. A paprika húsát aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a másik fél chilit és 1 evőkanál olívaolajat, sózzuk, és összeaprítjuk.

Egy serpenyőt felteszünk hevülni kb. 1 teáskanál olajjal. Beleteszünk egy tortillalapot, amit megkenünk a pikáns paprikakrémmel, félkör alakban halmozunk rá a babsalátából és a reszelt edami sajtból, majd a lap másik felét ráhajtva megpirítjuk, végül átfordítva a másik oldalát is megpirítjuk. Jó étvágyat!

Vegetáriánus quesadilla
Vegetáriánus quesadilla

Még több vega kaja:

Fekete babos, zöldfűszeres taco
Zé-féle hagymaleves
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ropogós, sajtos, fűszeres és pikáns, mégpedig vegetáriánus módon! Egyszerű és gyors alternatíva a nap bármelyik órájában, de még ebédre elcsomagolva is isteni.

Hozzávalók

2 főre
1 db
kaliforniai paprika
3 ek
olívaolaj
1 konzerv
fekete bab
(400 g-os kiszerelés)
0.5 konzerv
kukorica
(kb. 160 g)
0.25 fej
hagyma
0.5 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
1 db
lime
só, bors
1 csokor
friss koriander
1 db
friss chilipaprika
200 g
edami sajt
4 db
tortillalap
(28 cm átmérőjű)

A vegetáriánus quesadilla elkészítéséhez a kaliforniai paprikát megmossuk, bekenjük kb. 1 evőkanál olívaolajjal, és egészben betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Míg a paprika sül, egy tálban összekeverjük a babot és a kukoricát, majd mehet hozzá a kis kockákra vágott hagyma, a reszelt fokhagyma és a szintén kis kockákra vágott paradicsom. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, majd aprított friss korianderrel és egy fél chilivel ízesítjük.

Közben a paprika megpuhult a sütőben, így miután kivesszük és kicsit hűlni hagyjuk, egyszerűen le tudjuk húzni a héját. A paprika húsát aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a másik fél chilit és 1 evőkanál olívaolajat, sózzuk, és összeaprítjuk.

Egy serpenyőt felteszünk hevülni kb. 1 teáskanál olajjal. Beleteszünk egy tortillalapot, amit megkenünk a pikáns paprikakrémmel, félkör alakban halmozunk rá a babsalátából és a reszelt edami sajtból, majd a lap másik felét ráhajtva megpirítjuk, végül átfordítva a másik oldalát is megpirítjuk. Jó étvágyat!

Vegetáriánus quesadilla
Vegetáriánus quesadilla

Még több vega kaja:

Fekete babos, zöldfűszeres taco
Zé-féle hagymaleves
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

Ha tetszett a Vegetáriánus quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept