A vegetáriánus quesadilla elkészítéséhez a kaliforniai paprikát megmossuk, bekenjük kb. 1 evőkanál olívaolajjal, és egészben betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Míg a paprika sül, egy tálban összekeverjük a babot és a kukoricát, majd mehet hozzá a kis kockákra vágott hagyma, a reszelt fokhagyma és a szintén kis kockákra vágott paradicsom. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, majd aprított friss korianderrel és egy fél chilivel ízesítjük.
Közben a paprika megpuhult a sütőben, így miután kivesszük és kicsit hűlni hagyjuk, egyszerűen le tudjuk húzni a héját. A paprika húsát aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a másik fél chilit és 1 evőkanál olívaolajat, sózzuk, és összeaprítjuk.
Egy serpenyőt felteszünk hevülni kb. 1 teáskanál olajjal. Beleteszünk egy tortillalapot, amit megkenünk a pikáns paprikakrémmel, félkör alakban halmozunk rá a babsalátából és a reszelt edami sajtból, majd a lap másik felét ráhajtva megpirítjuk, végül átfordítva a másik oldalát is megpirítjuk. Jó étvágyat!

Még több vega kaja:
Fekete babos, zöldfűszeres taco
Zé-féle hagymaleves
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel