Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

200 g sült, hámozott édesburgonya
1 ek olívaolaj
2 nagy csipet só
220 g liszt

A töltelékhez

80 g mirelit leveles paraj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
125 g juhtúró
1 ek zsemlemorzsa

A tálaláshoz

70 - 80 ml olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
durvára őrölt bors
80 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

Ez az alap édesburgonya-tészta nem tartalmaz tojást, így ha a tölteléket zöldségekre cserélitek, vegánként is fogyaszthatjátok. Ha pedig imádjátok a juhtúró karakteres ízét, akkor bátran ajánlom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

200 g sült, hámozott édesburgonya
1 ek olívaolaj
2 nagy csipet só
220 g liszt

A töltelékhez

80 g mirelit leveles paraj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
125 g juhtúró
1 ek zsemlemorzsa

A tálaláshoz

70 - 80 ml olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
durvára őrölt bors
80 g parmezán
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A puhára sült édesburgonyát alaposan összetörjük egy villával, vagy akár összezúzzuk egy késes aprítóban. A lényeg, hogy homogén massza készüljön belőle. Hozzákeverjük az olajat és a sót, majd elkezdjük beledolgozni a lisztet. A gyúrható, de enyhén tapadós masszát fél órára hűtőbe tesszük pihenni.

A töltelékhez a parajt egy lábasban vagy egy tálban, a mikróban puhára pároljuk fagyos állapotából, belezúzzuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd összezúzzuk a juhtúróval. Ha híg lenne, belekeverjük a zsemlemorzsát, és hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát alaposan körbelisztezzük, és vagy sodrófával, vagy tésztagéppel vékonyra nyújtjuk. A mi gépünkön az 5-ös fokozatig, ami nagyjából 2 mm vékony tésztát jelent. Sós tésztafőző vizet forralunk.

Kör alakú fánkszaggatóval 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk, a közepükre pedig egy kiskanálnyit kanalazunk a töltelékből. A köröket félbehajtjuk, majd egy lisztezett villával alaposan lenyomkodjuk a rétegeket, hogy összetapadjanak.

A gyöngyözve forró vízbe dobjuk a töltött tésztákat, és nagyjából 3-4 perc alatt készre főzzük őket.

Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, beleszórjuk az aprított petrezselymet és a borsot, majd ebbe szedjük át a kifőtt raviolikat, és alaposan összekeverjük.

Tálaláskor parmezánt reszelünk a tetejére.

Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több édesburgonyás recept:

Édesburgonya-püré
Rakott édesburgonya
Édesburgonyás muffin

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?