A zöldbabos gombapaprikás első lépéseként egy serpenyőben 4-5 perc alatt lepirítjuk az olajon a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot és tv-paprikát, illetve a zúzott fokhagymát is. Alaposan lepirítjuk magas hőfokon, majd közepes lángra kapcsolunk, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, lefedjük és 6-7 percig főzzük.
A gombát negyedekre vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olajon alaposan lepirítjuk. Az alaphoz hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk és borsozzuk, majd mehet bele a lepirított gomba és a zöldbab is. Alaposan elkeverjük, és 10-12 percig főzzük. A végén lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt.
A nokedlihez csomómentesre keverjük az alapanyagokat egy tálban, majd sós, enyhén lobogó vízbe szaggatjuk, és mikor felúsznak a víz tetejére, kikapjuk őket. A nokedliből és a paprikásból egy tányérba szedünk, és tejföllel a tetején kínáljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc