Vegetáriánus ételek

Zöldbabosgombapaprikás

Zöldbabos gombapaprikás

Hozzávalók
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 db
paradicsom
(65 g/db)
2 db
tv-paprika
(130 g/db)
4 gerezd
fokhagyma
600 g
csiperkegomba
2 ek
fűszerpaprika
2 tk
fűszerkömény
só, bors
400 g
fagyasztott zöldbab
300 g
tejföl + a tálaláshoz
A nokedlihez
350 ml
víz
1 db
200 g
finomliszt

Elkészítés

A zöldbabos gombapaprikás első lépéseként egy serpenyőben 4-5 perc alatt lepirítjuk az olajon a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot és tv-paprikát, illetve a zúzott fokhagymát is. Alaposan lepirítjuk magas hőfokon, majd közepes lángra kapcsolunk, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, lefedjük és 6-7 percig főzzük.

A gombát negyedekre vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olajon alaposan lepirítjuk. Az alaphoz hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk és borsozzuk, majd mehet bele a lepirított gomba és a zöldbab is. Alaposan elkeverjük, és 10-12 percig főzzük. A végén lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt.

A nokedlihez csomómentesre keverjük az alapanyagokat egy tálban, majd sós, enyhén lobogó vízbe szaggatjuk, és mikor felúsznak a víz tetejére, kikapjuk őket. A nokedliből és a paprikásból egy tányérba szedünk, és tejföllel a tetején kínáljuk.

zoldbabos-gombapaprikas1
Zöldbabos gombapaprikás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Csirkéből és gombából is isteni paprikást készíthettek, mutatjuk is hozzá a kedvenc receptjeinket:

Rókagomba-paprikás

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Copfocska paprikáscsirke-szószban

www.streetkitchen.hu

A gombapaprikást simán feldobhatod más zöldségekkel is, hogy egy komplexebb kaját kapj. Csináltam mellé egy kis nokedlit is, mert hát mégiscsak így az igazi!

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 db
paradicsom
(65 g/db)
2 db
tv-paprika
(130 g/db)
4 gerezd
fokhagyma
600 g
csiperkegomba
2 ek
fűszerpaprika
2 tk
fűszerkömény
só, bors
400 g
fagyasztott zöldbab
300 g
tejföl + a tálaláshoz
A nokedlihez
350 ml
víz
1 db
200 g
finomliszt

A zöldbabos gombapaprikás első lépéseként egy serpenyőben 4-5 perc alatt lepirítjuk az olajon a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot és tv-paprikát, illetve a zúzott fokhagymát is. Alaposan lepirítjuk magas hőfokon, majd közepes lángra kapcsolunk, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, lefedjük és 6-7 percig főzzük.

A gombát negyedekre vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olajon alaposan lepirítjuk. Az alaphoz hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk és borsozzuk, majd mehet bele a lepirított gomba és a zöldbab is. Alaposan elkeverjük, és 10-12 percig főzzük. A végén lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt.

A nokedlihez csomómentesre keverjük az alapanyagokat egy tálban, majd sós, enyhén lobogó vízbe szaggatjuk, és mikor felúsznak a víz tetejére, kikapjuk őket. A nokedliből és a paprikásból egy tányérba szedünk, és tejföllel a tetején kínáljuk.

zoldbabos-gombapaprikas1
Zöldbabos gombapaprikás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Csirkéből és gombából is isteni paprikást készíthettek, mutatjuk is hozzá a kedvenc receptjeinket:

Rókagomba-paprikás

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Copfocska paprikáscsirke-szószban

Ha tetszett a Zöldbabos gombapaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept