Hirdetés
Karácsonyi menü

Rókagomba-paprikás

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk pirospaprika
1 mk őrölt kömény
500 g rókagomba
só, bors
1 mk majoranna
1 nagy csokor petrezselyem
1 tk liszt
1 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Rókagomba-paprikás

Rókagombaszezonban mindenképpen dobjatok össze egy paprikást, mert nem sokáig tart a szezon, érdemes kihasználni! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk pirospaprika
1 mk őrölt kömény
500 g rókagomba
só, bors
1 mk majoranna
1 nagy csokor petrezselyem
1 tk liszt
1 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Ha a zöldségek kicsit összeszottyadtak, felöntjük 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Addig főzzük a pörköltalapot, a vizet folyamatosan pótolva, míg a paprika és a paradicsom szétfő. 

Ezután hozzáadjuk a rókagombát, és a szaftot folyamatosan pótolva puhára főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a majorannával. A lisztet kb. 100 ml vízzel csomómentesre keverjük, hozzákeverjük a tejfölt, ezzel még 3 percig forraljuk a gombát, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Még egy percig főzzük, majd galuskával és tejföllel tálaljuk.

Rókagomba-paprikás tálalása

Ha tetszett a rókagomba-paprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások