Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 500 g rókagomba
- só, bors
- 1 mk majoranna
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 tk liszt
- 1 ek tejföl
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 500 g rókagomba
- só, bors
- 1 mk majoranna
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 tk liszt
- 1 ek tejföl
A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Ha a zöldségek kicsit összeszottyadtak, felöntjük 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Addig főzzük a pörköltalapot, a vizet folyamatosan pótolva, míg a paprika és a paradicsom szétfő.
Ezután hozzáadjuk a rókagombát, és a szaftot folyamatosan pótolva puhára főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a majorannával. A lisztet kb. 100 ml vízzel csomómentesre keverjük, hozzákeverjük a tejfölt, ezzel még 3 percig forraljuk a gombát, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Még egy percig főzzük, majd galuskával és tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a rókagomba-paprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!