Hirdetés
Instant

Zöldségfelfújt

Hozzávalók

4
személyre
+
100 g brokkoli
150 g karfiol
100 g sárgarépa
100 g zöldborsó (ha fagyasztott, akkor kiengedve)
1 csokor petrezselyem
2 - 3 marék friss spenót
2 db tojás
50 g vaj
100 ml tejszín
5 púpozott ek búzadara
2 púpozott ek liszt
1 púpozott ek zsemlemorzsa
só, bors
1 csipet kakukkfű
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zöldségfelfújt

Akár vega előételként vagy köretként tálaljátok, biztos, hogy örülni fognak a vendégek ennek az elegáns zöldségfelfújtak. Ha még nem találtátok meg a tökéletes társát a libának vagy más karácsonyi főételnek, akkor próbáljátok ki ezt a felfújtat!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
100 g brokkoli
150 g karfiol
100 g sárgarépa
100 g zöldborsó (ha fagyasztott, akkor kiengedve)
1 csokor petrezselyem
2 - 3 marék friss spenót
2 db tojás
50 g vaj
100 ml tejszín
5 púpozott ek búzadara
2 púpozott ek liszt
1 púpozott ek zsemlemorzsa
só, bors
1 csipet kakukkfű
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát, felkarikázzuk vagy felkockázzuk.

A tojásokat összekeverjük a lágy vajjal, tejszínnel, búzadarával, és liszttel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk az előkészített zöldségeket és a spenótot.

A pároláshoz választott edényt kivajazzuk, majd zsemlemorzsával kiszórjuk és  fél órára a fagyasztóba tesszük.

A hűtött formába öntjük a zöldséges masszát, körbecsomagoljuk alufóliával és egy másik edénybe helyezzük úgy hogy félig fel tudjuk tölteni forró vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben, 60 perc alatt elkészül a gőzfürdőben a felfújt.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások