Hozzávalók
- 10 szál zöld spárga
- só
- 1 ek kristálycukor
- 50 g rukkola
- 50 g madársaláta
- 100 g jégsaláta
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db kápia paprika
- 10 db eper
- 2 db pita
A dresszinghez
- 5 levél friss bazsalikom
- 10 ml extra szűz olívaolaj
- 5 ml sötét balzsamecet
- 1 ek méz
- só, bors
Epres spárgasaláta grillezett pitával
Hozzávalók
- 10 szál zöld spárga
- só
- 1 ek kristálycukor
- 50 g rukkola
- 50 g madársaláta
- 100 g jégsaláta
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db kápia paprika
- 10 db eper
- 2 db pita
A dresszinghez
- 5 levél friss bazsalikom
- 10 ml extra szűz olívaolaj
- 5 ml sötét balzsamecet
- 1 ek méz
- só, bors
Első körben a zöld spárgát megmossuk, a fás részét eltávolítjuk és sós, cukros vízben leforrázzuk, majd hideg vízbe átemeljük, hogy leállítsuk a főzési folyamatot. Óvatosan lehúzzuk róla a vékony, külső „filmréteget”, majd 2 cm-es darabokra vágjuk a szálakat.
Összeállítjuk a dresszinget, hogy addig is összeérjenek az ízek, míg a saláta többi alkotóelemét előkészítjük. A bazsalikomot nagyon vékonyan felszeleteljük és összekeverjük a többi alapanyaggal, majd tálalásig félretesszük.
A rukkolát és a madársalátát megmossuk, leszárítjuk. A jégsalátát hajszálvékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a másik két salátával. A lila hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk, a kápia paprikát pedig falatnyi, rusztikus darabokra aprítjuk, és az epret is felszeleteljük.
És már jöhet is a saláta összeállítása: egy salátástálba helyezzük a kevert salátákat és ízlésesen elhelyezzük rajta a többi zöldséget és gyümölcsöt. A tetejét meglocsoljuk az édeskés-savanyú dresszinggel, mellé pedig egy forró, rácsos serpenyőben grillezett pitát adunk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett az epres spárgasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!