Hozzávalók
- 2 db padlizsán (500 g/db)
- só, bors
- 3 db paradicsom (140g/db)
- 30 ml kókuszolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 5 gerezd fokhagyma
- 700 ml passata
- 1 ek oregánó
- 3 ek balzsamecet
- 200 g ricotta
- 400 g bolti pesztó
- 300 g light mozzarella
Pesztóval töltött padlizsán cannelloni besütve
Hozzávalók
- 2 db padlizsán (500 g/db)
- só, bors
- 3 db paradicsom (140g/db)
- 30 ml kókuszolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 5 gerezd fokhagyma
- 700 ml passata
- 1 ek oregánó
- 3 ek balzsamecet
- 200 g ricotta
- 400 g bolti pesztó
- 300 g light mozzarella
A pesztóval töltött padlizsán cannelloni elkészítéséhez először a padlizsánokat mandolinnal 3 mm-es vastagságú lapokra szeleteljük, majd egy nagy tálba dobjuk őket, besózzuk, alaposan átforgatjuk és félre rakjuk, hogy kiengedje a levét és könnyebben lehessen őket feltekerni.
A paradicsom szószhoz a paradicsomokat 1,5 cm-es kockára vágjuk, majd kókuszolajat hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk a paradicsomokat, a durvára vágott bazsalikomot és a zúzott fokhagymákat, majd kb. 5-6 percig főzzük. Ezután mehet hozzá a passata, majd az oregánó és a balzsamecet, ezután sózzuk és borsozzuk. Főzzük még kb 8 percig majd félre húzzuk.
A pesztót kikeverjük a ricottával, sózzuk és borsozzuk, majd jöhet a töltés. Egy tepsibe öntjük a paradicsomszószt, a padlizsán szeleteket megkenjük a töltelékkel, szorosan feltekerjük és félbe vágjuk őket, hogy két padlizsán cannellonit kapjunk belőlük, ezeket pedig a tepsibe állítjuk, és ezt addig ismételjük, amíg meg nem telik a tepsi. Reszelünk rá mozzarellát és 40 percre a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a pesztóval töltött padlizsán cannelloni besütve recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem csak szezonban érdemes padlizsánt venni, de ha épp terem ez a szép lila zöldség, akkor mindenképp vásároljataok be belőle, hiszen ilyen király recepteket készíthettek el vele:
Tárkonyos fehérbab fetával és padlizsánnal
Barna sörös marharagu sütőtökpürével és sült padlizsánnal
Kuszkusszal töltött padlizsán zöldfűszeres joghurttal
Puttanesca pulykamell meggysalsával és grillezett padlizsánnal