Hozzávalók
- 1 kg salátának való krumpli
- 1 fej lila hagyma (130 g/fej)
- só
- 2 ek 10%-os ételecet
- 2 tk mustár
- 2 ek kristálycukor
- 300 ml húsleves
Sváb krumplisaláta
Hozzávalók
- 1 kg salátának való krumpli
- 1 fej lila hagyma (130 g/fej)
- só
- 2 ek 10%-os ételecet
- 2 tk mustár
- 2 ek kristálycukor
- 300 ml húsleves
A sváb krumplisaláta elkészítéséhez a krumplikat megpucoljuk és bő, sós vízben feltesszük főni. Amikor megfőttek, kiveszünk a burgonyából 150 g-ot, majd a többit 0,5 centis karikákra vágjuk és egy tálba rakjuk. A lila hagymát finomra vágjuk, majd a feldarabolt krumplihoz adjuk.
A kivett, félrerakott krumplit egy aprítóba tesszük az ecettel, a mustárral, a cukorral és a húslevessel, majd az egészet leturmixoljuk és a még meleg krumplis-hagymás alapra öntjük. Ha szükséges, sózzuk. Az egészet átforgatjuk és akár langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sváb krumplisaláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Krumplirajongók figyelem! A sváb krumplisaláta mellett még sok más recept vár benneteket az oldalunkon! Hiszen a krumpli legalább annyira lehet főfogás, mint szimplán köret!
Tejszínes-spenótos krumpli besütve
Chip butty, a brit sült krumplis szendvics