Hozzávalók
A tésztához
- 300 g újburgonya
- 2 ek étolaj
- 6 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 200 g csuszatészta
A tálaláshoz
- 2 ek tejföl
- 4 db savanyú uborka
Tavaszi krumplis tészta
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g újburgonya
- 2 ek étolaj
- 6 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 200 g csuszatészta
A tálaláshoz
- 2 ek tejföl
- 4 db savanyú uborka
A tavaszi krumplis tészta első lépéseként a burgonyát mérettől függően négybe vagy hatba vágjuk, és közepes lángon elkezdjük lepirítani az olajon egy nagy méretű serpenyőben.
Amikor már szép aranybarna mindenhol, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk és ízesítjük az őrölt köménnyel. Ezzel is átpörgetjük, aztán felöntjük 300 ml vízzel és addig főzzük, ameddig el nem párolog (de ha ennyi idő alatt a burgonya nem puhult meg, öntsünk hozzá nyugodtan még egy kevés vizet).
Ha megfőtt a krumpli és elpárolgott a víz, hozzáadunk még 200 ml vizet és egy krumplinyomó segítségével összetörjük a burgonyát. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és belekeverjük a krumplis alapba. Tejföllel a tetején, savanyú uborkával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!