Hozzávalók
- 2 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
A krémhez
- 3 db főtt tojás
- 1 ek reszelt torma
- só, bors
- 120 g sajtos szendvicskrém
A tálaláshoz
- 50 g madársaláta
Hozzávalók
- 2 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
A krémhez
- 3 db főtt tojás
- 1 ek reszelt torma
- só, bors
- 120 g sajtos szendvicskrém
A tálaláshoz
- 50 g madársaláta
A húsvéti croissant első lépéseként a leveles tésztát kihajtogatjuk, majd laponként 6 egyenlő szárú háromszögre vágjuk. A hosszabb felétől indulva feltekerjük, mint a kiflit. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk úgy, hogy a végén lévő kis csücsök alulra kerüljön, így nem fog tudni elválni a tésztától. A tetejüket lekenjük felvert tojással és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
A főtt tojásokat egy késes aprítóba tesszük és morzsalékossá zúzzuk, majd átrakjuk egy tálba, hozzákeverjük a tormát, sózzuk, borsozzuk, és a sajtos szendvicskrémet is belekeverjük. A megsült croissant-okat hagyjuk kicsit kihűlni, aztán félbevágjuk őket, megkenjük a krémmel, beletesszük a madársalátát, majd lezárjuk a szendvicseket.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 10-12 perc
- Hűtés: 20 perc
Ha tetszett a húsvéti croissant tojásos-sajtos krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!