Hozzávalók
- 120 g vaj
- 200 g salottahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g rizottórizs
- 120 ml fehérbor
- 100 g bébispenót
- 900 ml alaplé
- 2 ek olívaolaj
- 300 g spárga
- 230 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem + a tálaláshoz
- só, bors
- 140 g parmezán
Tavaszi rizottó
Hozzávalók
- 120 g vaj
- 200 g salottahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g rizottórizs
- 120 ml fehérbor
- 100 g bébispenót
- 900 ml alaplé
- 2 ek olívaolaj
- 300 g spárga
- 230 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem + a tálaláshoz
- só, bors
- 140 g parmezán
A tavaszi rizottó első lépéseként a vaj felét közepes lángon felolvasztjuk egy lábasban. Rádobjuk a finomra aprított salottahagymát és alaposan lepirítjuk, közben belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, elkeverjük és felöntjük a fehérborral, amit 3-4 perc alatt elpárologtatunk belőle. Rádobjuk a spenótot és belefonnyasztjuk. Hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet és addig főzzük, míg fel nem veszi a rizs, ezután megint hozzáadunk egy merőkanálnyival. Addig adagoljuk hozzá így merőkanalanként az alaplevet, míg a rizs kellemesen harapósra nem puhul, közben folyamatosan kevergetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a fás végeitől megszabadított spárgát háromba vágjuk és lepirítjuk az olajon. Ezt is hozzáadjuk a rizottóhoz a zöldborsóval és az aprított petrezselyemmel együtt. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a maradék vajat és belereszeljük a parmezán háromnegyedét. További 2-3 percig főzzük, majd aprított petrezselyemmel és a maradék reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!