Hozzávalók
- 10 db tojás
- 50 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- 3 ek olaj
- 100 g prosciutto sonka
- 150 g mozzarella
Hozzávalók
- 10 db tojás
- 50 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- 3 ek olaj
- 100 g prosciutto sonka
- 150 g mozzarella
A frittata elkészítéséhez két edénybe 5-5 tojást törünk fel, majd sózzuk és borsozzuk, reszelünk bele parmezánt és beledobjuk az apróra vágott bazsalikomot és villával alaposan felverjük az egészet. A mozzarellát felcsíkozzuk. Egy serpenyőt kikenünk olajjal és felhevítjük, majd mehet rá az egyik adag felvert tojás. Közepes hőfokon sütjük lefedve néhány percig. Amikor azt látjuk, hogy már kellően megsült az alja, akkor egy fedő, másik serpenyő vagy akár egy tányér segítségével megfordítjuk a tojáslepényt.
Még néhány perc és a mindkét oldalán megsült tojáslepényt kicsúsztatjuk egy tányérra. Ismét kikenjük olajjal a serpenyőt és a másik adag felvert tojást is az előzőekhez hasonlóan elkezdjük sütni, majd a fordítás után egyből a felső, már megsült oldalára halmozzuk a prosciutto szeleteket és a felvágott (vagy akár tépett) mozzarellát. Rögtön rádobjuk az elsőként megsült tojáslepényt, lefedjük a serpenyőt és néhány perc alatt készre sütjük a frittatát. Frissen tálaljuk.