Hozzávalók
A felfújthoz
- 400 g fehér kenyér
- 2 - 3 szelet sonka (kb.1-1.5 cm vastagságú)
Az öntethez
- 4 db tojás
- 400 ml tej
- 150 ml tejszín
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 3 csipet cayenne bors
- 200 g világos cheddar sajt
- 1 tk dijoni mustár
A tálaláshoz
- tükörtojás
Hozzávalók
A felfújthoz
- 400 g fehér kenyér
- 2 - 3 szelet sonka (kb.1-1.5 cm vastagságú)
Az öntethez
- 4 db tojás
- 400 ml tej
- 150 ml tejszín
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 3 csipet cayenne bors
- 200 g világos cheddar sajt
- 1 tk dijoni mustár
A tálaláshoz
- tükörtojás
Fotó: Szilágyi Nóri
A kenyeret és a sonkát kisebb kockákra vágjuk. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. A kenyerek és sonkakockák felét a sütőtálba szórjuk, meglocsoljuk az öntet felével. Majd újra jön egy réteg kenyér és sonka, végül pedig az öntet másik fele. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük a kenyérfelfújtat, és annyi tükörtojást sütünk hozzá ahány személynek szánjuk ezt a sütőben sült croque madame-ot.