Hozzávalók
A krémes réteghez
- 200 g kesudió
- 1 db banán
- 150 ml víz
- ½ db citrom leve
- ½ db vaníliarúd magjai
- 1 ek cukor
- 1 ek kókuszzsír
A cseresznyés réteghez
- 300 g cseresznye
- 1 tk cukor
- 30 ml whiskey
- 3 - 4 csepp citromlé
A tetejére
- 2 ek őrölt dió
- 1 ek panko morzsa
- 1 ek porcukor
Hozzávalók
A krémes réteghez
- 200 g kesudió
- 1 db banán
- 150 ml víz
- ½ db citrom leve
- ½ db vaníliarúd magjai
- 1 ek cukor
- 1 ek kókuszzsír
A cseresznyés réteghez
- 300 g cseresznye
- 1 tk cukor
- 30 ml whiskey
- 3 - 4 csepp citromlé
A tetejére
- 2 ek őrölt dió
- 1 ek panko morzsa
- 1 ek porcukor
A kesudiót 6 órára, de akár egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és egy aprítógépben az összes többi hozzávalóval krémes állagúra zúzzuk.
A cseresznyéket kimagozzuk, majd a cukorral elkezdjük melegíteni. Ha kicsit összeesett, rálocsoljuk a citrom levét és a whiskey-t, és elforraljuk a folyadékot.
A diót és a morzsát összekeverjük, majd száraz, meleg serpenyőben 1-2 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, ismét összekeverjük, végül a pohárdesszertünk tetejére szórjuk.
Ha tetszett a cseresznyés vegán pohárkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!