Hozzávalók
A zabkásához
- 2 db banán
- 180 g zabpehely
- 1 nagy ek holland kakaópor
- 200 ml víz
- 180 ml tej
- 4 ek méz
A karamellizált banánhoz
- 1 db banán
- 2 ek cukor
A tetejére
- 1 marék vegyes magkeverék (mandula, mogyoró, tökmag, dió stb)
- csokipasztilla (vagy darabolt csoki)
Hozzávalók
A zabkásához
- 2 db banán
- 180 g zabpehely
- 1 nagy ek holland kakaópor
- 200 ml víz
- 180 ml tej
- 4 ek méz
A karamellizált banánhoz
- 1 db banán
- 2 ek cukor
A tetejére
- 1 marék vegyes magkeverék (mandula, mogyoró, tökmag, dió stb)
- csokipasztilla (vagy darabolt csoki)
A zabkásához a banánokat egy villával pépesre törjük és egy lábasba rakjuk. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a kakaóport, a vizet, a tejet és a mézet. Az egészet közepes lángon elkezdjük összemelegíteni és kb. 8-10 percig főzzük. A magvakat kicsit összevágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk. A karamellizált banánhoz a banánt hosszában 3-4 felé vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a cukrot és elkezdjük karamellizálni. Amikor megolvadt, belerakjuk a banánszeleteket és 1-2 percig karamellizáljuk mindkét oldalukat. A zabkását a banánnal és a pirított magokkal együtt tálaljuk.