Hirdetés
Instant

Csokis zabkása karamellizált banánnal

Hozzávalók

2
személyre
+

A zabkásához

2 db banán
180 g zabpehely
1 nagy ek holland kakaópor
200 ml víz
180 ml tej
4 ek méz

A karamellizált banánhoz

1 db banán
2 ek cukor

A tetejére

1 marék vegyes magkeverék (mandula, mogyoró, tökmag, dió stb)
csokipasztilla (vagy darabolt csoki)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis zabkása karamellizált banánnal

A zabkásában az a szuper, hogy rengeteg féle módon variálható, ráadásul gyorsan összedobható reggelire és még egészséges is. Pakolhattok bele friss vagy aszalt gyümölcsöket, magokat, csokit, nagyjából bármit ami szimpi nektek és imádtok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A zabkásához

2 db banán
180 g zabpehely
1 nagy ek holland kakaópor
200 ml víz
180 ml tej
4 ek méz

A karamellizált banánhoz

1 db banán
2 ek cukor

A tetejére

1 marék vegyes magkeverék (mandula, mogyoró, tökmag, dió stb)
csokipasztilla (vagy darabolt csoki)
Bevásárlólistához adom

A zabkásához a banánokat egy villával pépesre törjük és egy lábasba rakjuk. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a kakaóport, a vizet, a tejet és a mézet. Az egészet közepes lángon elkezdjük összemelegíteni és kb. 8-10 percig főzzük. A magvakat kicsit összevágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk. A karamellizált banánhoz a banánt hosszában 3-4 felé vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a cukrot és elkezdjük karamellizálni. Amikor megolvadt, belerakjuk a banánszeleteket és 1-2 percig karamellizáljuk mindkét oldalukat. A zabkását a banánnal és a pirított magokkal együtt tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások