Hozzávalók
A rösztihez
- 3 db nagyobb burgonya
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- só, bors
- kakukkfű (friss vagy szárított)
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 db tojás
A baconhöz
- 3 - 4 szelet bacon
- 2 csipet chilipehely
- 1 ek barna cukor
A rántottához
- 3 - 4 db tojás
- só, bors
A mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- snidling
Hozzávalók
A rösztihez
- 3 db nagyobb burgonya
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- só, bors
- kakukkfű (friss vagy szárított)
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 db tojás
A baconhöz
- 3 - 4 szelet bacon
- 2 csipet chilipehely
- 1 ek barna cukor
A rántottához
- 3 - 4 db tojás
- só, bors
A mártogatóshoz
- 200 g tejföl
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- snidling
A burgonyákat meghámozzuk és lereszeljük, a vöröshagymát szintén megtisztítjuk és apróra vágjuk. A burgonyát megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. Összekeverjük a hagymát a burgonyával, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a kakukkfüvet, a parmezánt, a tojásokat és jól átgyúrjuk.
Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a baconszeleteket, közben hozzáadjuk a chilit és a barna cukrot. A megpirult bacont félrerakjuk, kevés olajat öntünk a serpenyőbe, kisebb tenyérnyi korongokat formázunk a röszti tésztájából és oldalanként pár perc alatt megsütjük őket. A serpenyőben 3-4 tojásból rántottát készítünk, sózzuk, borsozzuk. A mártogatóshoz a tejfölt elkeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és apróra vágott snidlinggel.