Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Egy szexi, sütőben sült palacsinta: dutch baby

Hozzávalók

A Butch baby-hez

80 g liszt
20 g vaj
2 db tojás
1 dl tejszín
1 dl tej
1 db vanília rúd

A barackos raguhoz

20 g vaj
2 db nektarin
2 ek barnacukor
½ db citrom leve
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egy szexi, sütőben sült palacsinta: dutch baby

Jön a holland baba, azaz a Dutch baby, ami nem más, mint a palacsinta és a Yorkshire Pudding szerelemgyerek. Egy mennyei barackos raguval kiegészítve, csak hogy teljes legyen a katarzis. Ki ne hagyjátok, mert zseniálisan finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

A Butch baby-hez

80 g liszt
20 g vaj
2 db tojás
1 dl tejszín
1 dl tej
1 db vanília rúd

A barackos raguhoz

20 g vaj
2 db nektarin
2 ek barnacukor
½ db citrom leve
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A tojást egy keverőtálban, egy robotgép segítségével kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt is. A lisztet beleszitáljuk és a rúd kikapart magjait is hozzáadjuk és az egészet összekeverjük.. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tésztát, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütjük.

dutch_baby_1.jpg

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és kissé hagyjuk megbarnulni, majd rádobjuk a feldarabolt barackot. Megszórjuk a barnacukorral és összerázzuk. Ráfacsarjuk a citrom levét.

dutch_baby_2.jpg

A megsült dutch babyre öntjük a meleg barack ragut és percukorral tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások