Hozzávalók
- 2 db tojás
- 100 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g kristálycukor
- 2 tk fahéj
- 4 szelet kovászos kenyér
- 4 ek vaj
A tálaláshoz
- 4 ek karamellszósz
- 80 g friss áfonya
- 4 ek porcukor
Francia pirítós
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 100 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g kristálycukor
- 2 tk fahéj
- 4 szelet kovászos kenyér
- 4 ek vaj
A tálaláshoz
- 4 ek karamellszósz
- 80 g friss áfonya
- 4 ek porcukor
A francia pirítós első lépéseként a tojást elkeverjük a tejjel, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a fahéjjal, majd a kenyérszeleteket egyesével alaposan megfürdetjük benne.
Közepes lángon 1 evőkanál vajat olvasztunk egy serpenyőben. Ajánlott egyesével sütni a szeleteket – tudom, több idő, de a vaj egy idő után megéghet és így nem lesznek se szépek, se finomak a francia pirítósaink. Miután felolvadt a vaj, kicsit magasabb lángra kapcsolunk és beledobunk egy beáztatott kenyeret. Oldalanként 1-2 percig pirítjuk, míg szép aranybarna nem lesz. Mikor egy megsült, kivesszük, papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, majd ismét 1 evőkanál vajat olvasztunk és megismétlünk minden lépést az összes szelet kenyérrel.
A kész francia pirítósokat karamellszósszal, áfonyával és porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a francia pirítós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!