Hozzávalók
- 6 ek kristálycukor
- 600 ml tej
- 220 g rizs
- 400 ml habtejszín
- 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 4 - 5 db vajkaramella
Karamellás tejberizs
Hozzávalók
- 6 ek kristálycukor
- 600 ml tej
- 220 g rizs
- 400 ml habtejszín
- 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 4 - 5 db vajkaramella
A karamellás tejberizs első lépéseként a cukrot egy lábasban, közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd felöntjük 250 ml forró tejjel és megvárjuk, amíg újra felolvad a karamell. A rizst átmossuk és a karamellás-tejes alapba öntjük. Mikor magába szívta a folyadékot, hozzáöntjük a maradék tejet és a tejszínt is. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a héjat is (vagy a vaníliás cukrot, ha azt használunk). Folyamatosan kevergetve, közepes lángon puhára főzzük a rizst, majd elzárjuk alatta a lángot, kivesszük a vaníliahüvelyt, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük. Ha letelt az idő, átkeverjük, tálakba szedjük, és vajkaramelldarabokkal megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a karamellás tejberizs recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!