Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 130 g hideg vaj
- só
- 1 db tojássárgája
- 3 ek tej
A töltelékhez
- ½ fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 60 g bacon
- 2 db tojás
- 200 g tejföl
- 1 ek apróra vágott snidling
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 130 g hideg vaj
- só
- 1 db tojássárgája
- 3 ek tej
A töltelékhez
- ½ fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 60 g bacon
- 2 db tojás
- 200 g tejföl
- 1 ek apróra vágott snidling
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, fóliába tekerjük, és fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
A vöröshagymát, a lila hagymát és az újhagymát felkarikázzuk, és lepirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük és félretesszük. A bacont felkockázzuk és lepirítjuk. Összekeverjük a tojást és a tejfölt, amit szintén sózunk, borsozunk.
A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a forma, és villával pár helyen megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben vakon sütjük 8 percig. Ezután beleszórjuk a pirított bacont, leöntjük a tejfölös tojással, majd rárakjuk a hagymát és a snidlinget. Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 percig sütjük tovább. Salátával tálaljuk.
Ha tetszett a svéd hagymás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!