Hozzávalók
A málnaszószhoz
- 400 g fagyasztott málna
- 40 g porcukor
A mascarponekrémhez
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 50 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
A granolához
- 200 g zabpehely
- 100 g törökmogyoró
- 50 g tökmag
- 50 g pekándió
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 125 ml kókuszolaj
- 125 ml méz
- 150 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, meggy, mazsola)
Hozzávalók
A málnaszószhoz
- 400 g fagyasztott málna
- 40 g porcukor
A mascarponekrémhez
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 50 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
A granolához
- 200 g zabpehely
- 100 g törökmogyoró
- 50 g tökmag
- 50 g pekándió
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 125 ml kókuszolaj
- 125 ml méz
- 150 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, meggy, mazsola)
A málnaszószhoz összeforraljuk a málnát a porcukorral kb. 5-6 perc alatt. A krém hozzávalóit habosra keverjük.
A zabpelyhet, a magokat és a fűszereket összekeverjük. A kókuszolajat és mézet összemelegítjük, leöntjük vele a száraz keveréket és jól átkeverjük, majd sütőpapírral borított tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, időnként átkevergetve (hogy mindenhol piruljon), kb. 15-20 percig pirítjuk. Ha elkészült, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt gyümölcsöket, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Poharakba rétegezzük a granolát, a krémet és a málnaszószt.
Ha tetszett a pohárkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!